Μια από τις πιο παράξενες ιστορίες έφερε στην επιφάνεια το ABC7 News, πριν από μερικές μέρες.

Ο λόγος για την 25χρονη που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι η αλλεργία στο νερό.

Πώς όμως ζει την καθημερινότητά της, χωρίς να καταναλώνει ούτε να φέρνει το δέρμα της σε επαφή με το νερό;

Η Tessa Hansen-Smith από την Καλιφόρνια μίλησε για την ασθένειά της που ονομάζεται «Aquagenic Urticaria» (υδατογενής κνίδωση).

Διαγνώστηκε με αυτό, όταν ήταν 8 ετών, καθώς σε μικρότερη ηλικία, δεν είχε παρουσιάσει κανένα αλλεργικό σύμπτωμα. Κολυμπούσε, έκανε μπάνιο και έπινε νερό, όπως όλοι, μέχρι το σώμα της να παρουσιάσει εξανθήματα που της προκαλούσαν φαγούρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξή της, η νεαρή δεν μπορεί καν να πλησιάζει νερό, αφού θα εμφανίσει αμέσως εξανθήματα με όλα τα παρελκόμενα.

«Έβγαινα από το ντους και ήταν κόκκινο όλο το σώμα μου και το τριχωτό της κεφαλής μου αιμορραγούσε. Το πρώτο πράγμα που κάναμε είναι να πετάξουμε τα σαμπουάν, τα conditioner και τα σαπούνια» είπε η 25χρονη σε συνέντευξή της στο ABC News.

Τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της, στην αρχή πίστευαν ότι ο λόγος που παρουσίασε τα εξανθήματα, ήταν κάποιο συστατικό σε σαμπουάν ή αφρόλουτρο που χρησιμοποιούσε. Ωστόσο, γρήγορα οι γιατροί βρήκαν την «Aquagenic Urticaria».

Αλλεργική μέχρι και στα δάκρυά της
Η Hansen-Smith μοιράζεται στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της στο Instagram, στο οποίο εμφανίζεται με όνομα χρήστη «Living waterless» (ζώντας χωρίς νερό) ενώ το προφίλ της μετρά 75.000 ακολούθους.

Στις περισσότερες από τις δημοσιεύσεις της, ποζάρει η ίδια από το κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου, ενώ δεν είναι σπάνιο, το να ανεβάζει φωτογραφίες της που κλαίει, περιγράφοντας όσα περνά μέσα στις διάφορες κλινικές που πηγαίνει.

Αφού δεν μπορεί να πιει νερό, καθώς της φέρνει αίσθηση καούρας, πίνει γάλα. Η ίδια εξήγησε, ότι η κατανάλωση των θρεπτικών συστατικών μέσω πρωτεϊνών, λιπών και σακχάρων τη βοηθά να καταπολεμήσει την αλλεργική αντίδραση που έχει στο νερό.

Όσο για το αν μπορεί να κάνει μπάνιο, η ίδια αποκαλύπτει ότι μπορεί να κάνει ντουζ δύο φορές τον μήνα.

«Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση να είσαι αλλεργικός στον ιδρώτα, στο νερό και στα δάκρυά. Πρέπει να αποφεύγω κάθε σωματική δραστηριότητα και συνήθως μένω στο σπίτι παρέα με την γάτα μου. Είμαι εντελώς απομονωμένη από τους φίλους μου» συνέχισε στη συνέντευξή της.

Διαβάστε ακόμη: