Το δικό του κάστρο έχει πλέον ο μεγιστάνας, Μπιλ Γκέιτς.

Ο συνιδρυτής της Microsoft αποφάσισε να διαθέσει μερικά από τα εκατομμύριά του, για να προχωρήσει στην αγορά του περίφημου «Castello di San Giorgio», «Κάστρου του Αγίου Γεωργίου» στην περιοχή της Λιγουρίας στην Ιταλία.

Πληροφορίες της ιταλικής Il Secolo XIX θέλουν τον Γκέιτς να πλήρωσε περίπου 60 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για το μοναδικό ακίνητο μέσω της εταιρείας ακινήτων «Four Seasons», γεγονός που ίσως σημαίνει την μετατροπή του σε πολυτελές θέρετρο. Όπως τον Ιούνιο του 2022 που αγόρασε το Palazzo Marini στη Ρώμη και το μετέτρεψε σε ξενοδοχείο έξι αστέρων.

Το «Castello di San Giorgio» το οποίο φέρεται να είναι το πιο διάσημο ακίνητο στο χωριό είναι γνωστό και ως «Κάστρο Πορτοφίνο-(Portofino Castle)». Όπως αναφέρει η Daily Mail, χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό οχυρό κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων λόγω της υπερυψωμένης θέσης του, ωστόσο αργότερα εγκαταλείφθηκε. Ένας Βρετανός διπλωμάτης το αγόρασε αρκετές δεκαετίες αργότερα και το μετέτρεψε σε πολυτελή βίλα. Διαθέτει 12 διαμερίσματα και έναν ανελκυστήρα που αφήνει τους επισκέπτες στις γραφικές παραλίες του διάσημου προορισμού.

Σημειώνεται ότι το Πορτοφίνο αποτελεί πόλο έλξης για το διεθνές jet set. Οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε (Domenico Dolce) και Στέφανο Γκαμπάνα (Stefano Gabbana) διαθέτουν βίλες εκεί, ενώ οι Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (Leonardo DiCaprio), Τζεφ Μπέζος (Jeff Bezos), Κάιλι Μινόγκ (Kylie Minogue) και Τζένιφερ Λόπεζ (Jennifer Lopez έχουν επισκεφθεί το πολύχρωμο ψαροχώρι. Όπως αναφέρει το Robb Report το περασμένο καλοκαίρι παντρεύτηκαν εκεί η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν (Kourtney Kardashian) και ο Τράβις Μπάρκερ (Travis Barker).

Διαβάστε ακόμη: