Το εμβληματικό κόκκινο χαλί των Όσκαρ αντικαταστάθηκε με ένα νέο χρώμα για τη φετινή τελετή: «σαμπανιζέ». Το νέο χρώμα αποκαλύφθηκε κατά την ετήσια παρουσίαση των χαλιών των Όσκαρ στο Χόλιγουντ την Τετάρτη.

Μία από τις πιο διάσημες τελετές απονομής βραβείων στη βιομηχανία του κινηματογράφου, γνωστή για το κόκκινο χαλί της που εκτείνεται σε δεκάδες μέτρα, αλλάζει φέτος με μια νέα χρωματική επιλογή: τη «σαμπάνια».

Τα αποκαλυπτήρια του νέου χαλιού πραγματοποιήθηκαν στην ετήσια παρουσίαση των χαλιών των Όσκαρ στη Χόλιγουντ Μπούλεβαρντ του Λος Άντζελες, λίγες ημέρες πριν από την τελετή στις 12 Μαρτίου.

Ο οικοδεσπότης των Όσκαρ, Τζίμι Κίμελ, ήταν παρών στην πρεμιέρα του χαλιού και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών για την επιλογή του κατάλληλου χρώματος.

Αστειεύτηκε ότι το νέο χαλί σαμπάνιας ήταν ένδειξη ελπίδας ότι δεν θα υπάρξει βία στη φετινή εκδήλωση.

Γιατί άλλαξε το χαλί των Όσκαρ: Το προσωπικό της Ακαδημίας εξηγεί

Σύμφωνα με το προσωπικό της Ακαδημίας, ο νέος χρωματικός συνδυασμός στοχεύει να δημιουργήσει μια «από μέρα σε νύχτα εμφάνιση» για το χαλί. Το χρώμα της σαμπάνιας είναι ένας ουδέτερος τόνος, κατάλληλος τόσο για ημερήσιες όσο και για νυχτερινές εκδηλώσεις.

Το νέο χαλί αναμένεται επίσης να είναι πιο βιώσιμο από τα προηγούμενα, καθώς είναι κατασκευασμένο από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Εκτός από το νέο χρώμα του χαλιού, τα Όσκαρ θα έχουν αγάλματα Όσκαρ σε φυσικό μέγεθος που θα διακοσμούν την πασαρέλα για την τελετή. Τα αγάλματα είναι ένα εμβληματικό σύμβολο της τελετής απονομής βραβείων και χρησιμοποιούνται συχνά ως φόντο για φωτογραφίες.

Παρά την προσμονή και τον ενθουσιασμό γύρω από τα Όσκαρ, η εκδήλωση έχει δει μια απότομη μείωση της τηλεθέασης τα τελευταία χρόνια.