Μαθαίνω ότι εσχάτως, τα δεδομένα που υπήρχαν ως προς το placement του 20% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας που κατέχει το ΤΧΣ, έχουν αρχίσει να διαφοροποιούνται, για πολλούς και ποικίλους λόγους!

Κατ’ αρχήν, η διοίκηση του ΤΧΣ, που βρίσκεται σε απευθείας (κοινή) γραμμή με την Διοίκηση της Εθνικής τράπεζας, έχει κρατήσει μια σκληρή γραμμή απέναντι τόσο στο placement, όσο και στην αύξηση κεφαλαίου που θα επακολουθήσει, φέρνοντας σοβαρές αντιρρήσεις τόσο για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση, όσο και για το γεγονός ότι θα απωλέσει σοβαρό περιουσιακό στοιχείο, επιρροή, ρόλο και παρέμβαση!

Και υπό αυτή την έννοια επιχειρεί μέσω προσβάσεων στον SSM και την Φρανκφούρτη να αποκρούσει την κυβερνητική βούληση ή έστω να την πάει πιο πίσω από τον Μάρτιο, που είχε προγραμματισθεί. Επικαλούμενο εκτός των άλλων και την συγκυρία στις διεθνείς αγορές με αφορμή τη μετάλλαξη «Όμικρον» του κορωνοϊού!

Την ίδια στιγμή, ασφαλείς πληροφορίες (που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης) αναφέρουν ότι ο «χάρτης των επενδυτών» τους οποίους είχε προσεγγίσει ο διεθνής οίκος- σύμβουλος της κυβέρνησης, για να πάρουν το 20% της Εθνικής τράπεζας μέσω του placement από το ΤΧΣ, αλλάζει!

Η σχετική λίστα ξανά γράφεται και σβήνεται, όπου στο «διά ταύτα» κατόπιν διαβουλεύσεων σε υψηλό επίπεδο, διαγράφονται ονόματα επιχειρηματιών, που θα μετείχαν ενεργά στην ιδιωτικοποίηση της Εθνικής, με τον ένα εξ αυτών να προκαλεί εντύπωση (!!!) και να οδηγεί σε συνειρμούς και δεύτερες σκέψεις…

Και υπό αυτή την έννοια, ο διεθνής συντονιστής – σύμβουλος της κυβέρνησης, με τις πανθομολογούμενες επιτυχίες σε αντίστοιχα projects στην ελληνική αγορά, κάνει στροφή και επανεξετάζει «πρόσωπα», τακτικές και επιλογή του κατάλληλου χρόνου!