Στις 23 Ιουλίου 1996, η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε την τελευταία της πνοή, σκορπώντας θλίψη στο Πανελλήνιο. Η μεγάλη ηθοποιός πάλεψε γενναία με τον καρκίνο, ωστόσο δεν τα κατάφερε κι έφυγε για την αιωνιότητα.

Σήμερα, 23 Ιουλίου 2023, συμπληρώνονται 27 χρόνια από τον θάνατό της.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, μέσα από τον λογαριασμό στο Instagram που έχει δημιουργήσει για τη μητέρα του και στον οποίο δημοσιεύει φωτογραφίες από το αρχειακό υλικό θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα για τη σημερινή ημέρα.

«27 χρόνια… λείπεις σε όλους αλλά δε σε ξέχασε κανείς! Το χαμόγελο σου ηχεί στην αιωνιότητα!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Γιάννη Παπαμιχαήλ:

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η ζωή της ηθοποιού που έγινε μύθος

Για την Αλίκη έχουν γραφεί τα πάντα. Για τα πρώτα της δύσκολα βήματα στο θέατρο, στο οποίο μπήκε κρυφά από την μανιάτικη οικογένειά της, για το ξεκίνημά της στο σινεμά, τους δυο γάμους της, τον λαμπερό με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ το 1965, τον κρυφό, για χρόνια, ακόμη και όταν χώρισε, με τον επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη (1982-1987), τις ερωτικές σχέσεις της και ειδικά με τους νεότερους άνδρες, μετά και το δεύτερο διαζύγιο.

Ακόμη για τις ταραχώδεις συνεργασίες της με τον Φίνο ή τον Σακελλάριο, τον φημισμένο επαγγελματισμό της, τις μεγάλες αμοιβές της, τις πλαστικές επεμβάσεις της, τις σχέσεις της με τους συναδέλφους της, τη φημολογία για την κόντρα της με την Τζένη Καρέζη, που μάλλον δεν υπήρξε ποτέ, τις ερωτικές της περιπέτειες με εκδότες, περιστατικά που ακόμη και σήμερα τροφοδοτούν τη μυθολογία γύρω από το όνομά της.

Και όπως συμβαίνει με κάθε κοντινό μας πρόσωπο, θα υπάρξουν και όλες οι απόψεις από ανθρώπους που τη γνώρισαν καλά ή λιγότερο καλά ή και από ανθρώπους που απλώς μπήκαν στο καμαρίνι της για ένα αυτόγραφο. Το μόνο που δεν αμφισβητείται είναι η σκληρή εργατικότητά της, η επιμονή της, για επιτυχία, το πάθος της για το χειροκρότημα του κοινού, η λάμψη της στο πανί. Άρα τι μένει πέρα από το μύθο που έκτισε με μία πρωτόγνωρη πεποίθηση από το ξεκίνημά της και την έκανε «εθνική σταρ», προσωνύμιο που της έδωσε το 1959 η Ελένη Βλάχου από την «Καθημερινή». Μα φυσικά οι 42 ταινίες της, που γύρισε σε περίπου 30 χρόνια, μέχρι να ‘ρθει το τέλος του παλιού εμπορικού κινηματογράφου.

Διαβάστε περισσότερα