Πριν από 26 χρόνια, στις 23 Ιουλίου 1996, η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 62 χρόνων, σκορπώντας θλίψη τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και στον κόσμο που την λάτρευε μέσα από τις ταινίες της.

Η ανάρτηση του γιου της αείμνηστης ηθοποιού

Η πιο δημοφιλής ηθοποιός είχε δώσει γενναία μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο δεν τα κατάφερε, αφήνοντας πίσω τον γιο της, Γιάννη Παπαμιχαήλ.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, τα τελευταία χρόνια, έχει φτιάξει έναν λογαριασμό στο Instagram, στον οποίο δημοσιεύει φωτογραφίες από το αρχειακό υλικό της πολυαγαπημένης του μητέρας.

Σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ανάρτησε μία κοινή φωτογραφία του με τους γονείς του κι έγραψε χαρακτηριστικά:

«Λείπετε και οι δυο σας κανείς δεν σας ξέχασε, οι νέες γενιές μεγαλώνουν μαζί σας και συνεχίζουν να ονειρεύονται ένα ομορφότερο κόσμο. Αλίκη σαν σήμερα 26 χρόνια μετά το φευγιό σου, θα είσαι για πάντα ένα φαινόμενο που όμοιο του δε θα υπάρξει ποτέ».

Σπάνιο βίντεο για την ταινία με τον Βέγγο που δεν έγινε ποτέ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα σπάνιο ντοκουμέντο από την εκπομπή «Πρόσωπα και πράγματα» στο οποίο η Αλίκη Βουγιουκλάκη υποδέχεται την κάμερα της εκπομπής στο σπίτι της, στην οδό Στησιχόρου, στο κέντρο της Αθήνας και αποκαλύπτει τα επαγγελματικά της σχέδια, ότι πρόκειται να συνεργαστεί με τον Θανάση Βέγγο.

Η ηθοποιός στη συνέντευξή της αναφέρεται σε μία ταινία που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

«Πάντα ήθελα να ξαναγυρίσω στον κινηματογράφο, αλλά δεν έβρισκα το κατάλληλο θέμα, την κατάλληλη ιδέα, ίσως και τον κατάλληλο συμπρωταγωνιστή. Τώρα είναι ιδανικά και τα τρία στοιχεία στο πρόσωπο του Θανάση Βέγγου, στην ταινία η Λαίδη και ο αλήτης και στο σενάριο που το γράφουμε όλοι μαζί», είχε δηλώσει η ίδια στη συνέντευξή της.

https://www.youtube.com/watch?v=NbkJBG8pLjI&ab_channel=SummerDreams

Το βίντεο της Φίνος Φιλμ

Υπενθυμίζεται πως η Αλίκη Βουγιουκλάλη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1934 και η Φίνος Φιλμ η εταιρεία με την οποία η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες, ανάρτησε στις σελίδες της στα social media ένα ξεχωριστό βίντεο αφιερωμένο σε εκείνη με πληροφορίες από τη ζωή και την καριέρα της.

«Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου 1934. Ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Λάτρευε την Γκρέτα Γκάρμπο και την Μαίρη Πίκφορντ. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Εθνικό Θέατρο το 1952, χωρίς την έγκριση της μητέρας της. Έκανε την είσοδο της στη Φίνος Φιλμ με την “Αστέρω” το 1959. Κέρδισε το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου με την “Μανταλένα” το 1960 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες. Έγινε σύμβολο, μύθος, ξεπέρασε την ηθοποιό και μετατράπηκε σε είδωλο. Χαρακτηρίστηκε “Εθνική Σταρ” της Ελλάδας. Έφυγε από τη ζωή το 1996, σε ηλικία 62 ετών. “Την καριέρα μου την οφείλω στην Αλίκη. Ο Φίνος, όμως, με έκανε σταρ” – Αλίκη», γράφει στο βίντεο της η Φίνος Φίλμ.