Ο όμιλος Alibaba ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Daniel Zhang από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τονίζοντας ότι θα επικεντρωθεί στην επιχείρηση πληροφοριών cloud της εταιρείας. Την θέση του θα αναλάβει ο Eddie Wu ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας και σημερινός πρόεδρος των Taobao και Tmall Group. 

Αυτή η απόφαση αλλαγής σκυτάλης έρχεται αφότου η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα αναδιαρθρώσει τον όμιλο “σπάζοντάς” τον σε έξι επιχειρηματικούς βραχίονες στην πιο σημαντική αναδιοργάνωση στην ιστορία της, με στόχο την αναζωογόνηση μετά την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και τους αυστηρότερους κανονισμούς του Πεκίνου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το σχέδιο κάθε επιχειρηματικός όμιλος θα διοικείται από τον δικό του Διευθύνοντα Σύμβουλο και το δικό του διοικητικό συμβούλιο.

«Όπως όλοι γνωρίζουν καλά, η ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών όπως το cloud computing, τα μεγάλα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε έναν τεράστιο μετασχηματισμό της κοινωνίας μας και είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας», δήλωσε ο Zhang σε εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό της Alibaba.

«Το Cloud Intelligence Group προχωρά τώρα με πλήρη ταχύτητα και πλησιάζουμε σε ένα κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, επομένως είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αφιερώσω όλη την προσοχή μου και τον χρόνο μου στην επιχείρηση», πρόσθεσε.

Οι μετοχές της Alibaba σημείωσαν απώλειες μετά την ανακοίνωση και διαπραγματεύθηκαν με πτώση 1% στο Χονγκ Κονγκ κατά την συνεδρίαση της Τρίτης.

Διαβάστε περισσότερα