«Αυτό είναι το όνομά μου, αλλά αν δεν σας αρέσει, έχω κι άλλο». Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι ιθύνοντες της Alfa Romeo, καθώς η ονομασία «Milano» κρίθηκε παράνομη από κυβερνητικό αξιωματούχο!

Η ιταλική κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να δοθεί η συγκεκριμένη ονομασία, επειδή το νέο, πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για τη μελλοντική πορεία της Alfa Romeo, δεν θα κατασκευάζεται εντός Ιταλίας. Σύμφωνα πάντως με πηγές του Ομίλου Stellantis, αν η Milano κατασκευαζόταν εντός έδρας, αυτόματα θα κόστιζε 10.000 ευρώ επιπλέον.

Η Alfa Romeo για να αποτίσει φόρο τιμής στην πόλη που γεννήθηκε η μάρκα το 1910, θέλησε να ονομάσει το νέο της μοντέλο Milano. Ωστόσο άλλαι αι βουλαί του ιταλικού κράτους, που ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να δωθεί αυτό το όνομα, επειδή είναι απαγορευμένο, καθώς το νέο SUV της ιταλικής εταιρείας, δεν θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, αλλά στην Πολωνία, μαζί με άλλα μοντέλα του Ομίλου Stellantis, που μοιράζεται πολλά μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη.

Αν και η Afla Romeo ισχυρίζεται πως είναι καθόλα νόμιμη, ωστόσο για να μην υπάρχουν διενέξεις και νομικές περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη, αποφάσισε την μετονομασία της Milano σε Junior!

Αυτό σίγουρα θα δυσαρεστήσει τους φανατικούς Alfisti, αφού η ονομασία Milano προήλθε μετά από ψηφοφορία, όπως είχε γίνει και με την Spider 1600 του 1966, που ονομάστηκε Duetto. Επιπροσθέτως, το όνομα Junior παραπέμπει σε άλλα θρυλικά μοντέλα της Alfa Romeo…

Σύμφωνα πάντως με τον Ζαν Φιλίπ Ιμπαράτο, CEO  της Alfa Romeo, στην ιταλική εταιρεία γνωρίζουν τι σημαίνει Junior και είναι απόλυτα φυσιολογικό να δωθεί αυτό το όνομα στο νέο μοντέλο της μάρκας, καθώς συνδέεται άμεσα με την λαμπρή ιστορία της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: