Ο Αλέξης Πατέλης χαρακτήρισε την επενδυτική βαθμίδα ως «“σφραγίδα” αξιοπιστίας», μιλώντας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς το τετραήμερο 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Όταν δεν την έχεις, σε αποκαλούν σκουπίδι και για πολλούς επενδυτές είναι σημαντική, διότι το καταστατικό εκείνων τούς απαγορεύει να επενδύουν σε χώρες που δεν την έχουν», τόνισε ο κ. Πατέλης.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για τρεις οίκους που μάς τοποθετούν ένα «κλικ» κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και στην ερώτηση γιατί το κάνουν αυτό αφού πληρούμε τις προδιαγραφές, απάντησε ότι «προφανώς, διότι έχουμε εκλογές».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση πως αν υπάρξει άλλη πολιτική λύση, θα πρέπει να ξεχάσουμε την επενδυτική βαθμίδα, υπογράμμισε ότι δεν είναι εκβιαστικό και αναφέρθηκε τόσο στη δήλωση του Γιώργου Σταθάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ ότι το κόμμα του θα κρατικοποιήσει την Εθνική Τράπεζα, όσο και τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη για το σχέδιο «Δήμητρα».

Μάλιστα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το 2019, παρέδωσε τα «κόκκινα» στο 45%, ακριβώς όπως τα παρέλαβε, ενώ, σημείωσε ότι ήταν εναντίον του προγράμματος «Ηρακλής» και της ανακεφαλοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς, το 2021. Σε σχέση με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που ανακοίνωσε χθες (26/04) ο Πρωθυπουργός, υποστήριξε ότι είναι κοστολογημένο γύρω στα 7 δισ. ευρώ με 8 δισ. ευρώ στην τετραετία, ενώ, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα, τόνισε ότι στόχος είναι να γίνει το 2025, ωστόσο, αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί νωρίτερα, αν τα πράγματα πάνε καλά.

Σχετικά με τον στόχο για ανάπτυξη της τάξεως του 3%, σημείωσε ότι θα φανεί αν είναι αισιόδοξο σενάριο ή όχι, επισημαίνοντας, πάντως, ότι η Ελλάδα κατάφερε να έχει πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας καταρτίσθηκε όχι μονάχα με βάση την εκτίμηση για την ανάπτυξη, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», του οποίου οι δικαιούχοι αυξήθηκαν σημαντικά, φθάνοντας τους 137.000. Σε ερώτηση αν υπάρχουν τόσα ακίνητα διαθέσιμα, απάντησε ότι έχουμε 800.000 κλειστά ακίνητα. «Ακίνητα υπάρχουν, το ερώτημα είναι πώς θα τα δώσουμε, ώστε να πέσουν στην αγορά», σχολίασε ο Αλέξης Πατέλης.

Διαβάστε ακόμη: