Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ρ/σ «Status 107,7», αναφέρθηκε στο θέμα της έκτακτης φορολόγησης στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων, που σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, είναι στις εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης.

Επισημαίνοντας λοιπόν το θέμα σχετικά με τις εταιρείες ενέργειας, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε: «Εμείς καταλαβαίνουμε ότι στην ελεύθερη αγορά οι εταιρίες πρέπει να έχουν κέρδος αλλά σε περιόδους κρίσης και έλλειψης βασικών αγαθών πολύ σωστά το Δημόσιο πρέπει να παρεμβαίνει και να κάνει αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός, φορολόγηση των υπερκερδών, όχι όλων των κερδών, με 90%».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «τα φυσικά πρόσωπα φέτος πλήρωσαν περισσότερο ΕΝΦΙΑ».

«Ο Τσίπρας ανέλαβε τις ευθύνες του»

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα για την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαϊου, ο Τρύφων Αλεξιάδης υπογράμμισε:

«Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο ίδιος τις ευθύνες, το ανέλαβε και χθες στη Νίκαια σε μία πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Αλλωστε είπε και ο ίδιος ότι μετά τις εκλογές, γιατί τώρα έχουμε μια μεγάλη εκλογική μάχη, το είπε και στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, θα καθίσουμε ήρεμα να αποτιμήσουμε, το τι έχει γίνει.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει και να αναλαμβάνει ευθύνες, αλλά και να δίνει μάχες. Και μην ξεχνάτε, ότι ο ηγέτης Αριστεράς, που πήρε ένα κόμμα σε πολύ χαμηλά ποσοστά, και αυτήν τη στιγμή, αυτό που είπε στην Κεντρική Επιτροπή, η βασική φράση για μένα είναι ότι “είμαστε κόμμα κυβερνητικής ευθύνης, όχι κόμμα διαμαρτυρίας”.

Αλλάζεις έναν προπονητή όταν έχεις βρει έναν καλύτερο. Δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, ξεχάστε αυτά τα όνειρα. Ο Τσίπρας θα είναι και την επόμενη περίοδο, αυτός θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο Αλέξης ο Τσίπρας είναι ένας ικανότατος πολιτικός, και αυτός πρέπει να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης, στις επόμενες περιπέτειες που θα έχουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την αποτίμησή του, και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, να ξέρετε, ότι έχει και τη γενναιότητα, και το θάρρος για να κάνει τις αλλαγές που πρέπει να κάνει.

Αυτό απέδειξε και με τις πρόσφατες αλλαγές και τον στηρίζουμε και είμαστε στο πλευρό του».

Διαβάστε περισσότερα