Για τη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού, τη Μαρία Κάλλας και τον παππού του, Αλέξη Μινωτή, μίλησε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη για όλα.

Για τη Μαρία Καλλάς

«Συνάντησα τη Μαρία Κάλλας πέντε φορές στη ζωή μου λόγω της γιαγιάς μου, Κατίνας Παξινού και του Αλέξη Μινωτή που τη σκηνοθέτησε αρκετές φορές.

Ήμουν στο Ντάλας 10 ετών, φοβόμουν την Κάλλας, έριξα ένα σκηνικό στην πρόβα κι εκείνη με πήρε στο καμαρίνι και μου έδωσε λευκή σοκολάτα», είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Για τη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού

«Η Κατίνα Παξινού ήταν φιλελεύθερη και επαναστάτρια και η μονή που μου έδωσε την ευλογιά της όταν είπα ότι θα γίνω ηθοποιός. Μου έκλεψαν τον αναπτήρα και τη χρυσή αλυσίδα με το σταυρό που μου χάρισε η γιαγιά μου.

Την Παξινού περισσότερο την ένοιαζε αν σου αρέσει το παστίτσιο της πάρα οι ερμηνείες της, ήταν σπουδαία μαγείρισσα. Ήταν αθυρόστομη και είχε εάν συνδυασμό μεγάλης αρχοντιάς και μεγάλης λαϊκότητας. Το Όσκαρ της Κατίνας Παξινού υπάρχει και το έχω στο σπίτι μου».

Για τον παππού του και τις δύο μηνύσεις εναντίον του

«Μήνυσα δυο φορές τον παππού μου, Αλέξη Μινωτή, μια όταν με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο και μια όταν τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά μας.

Όσο ζούσε η γιαγιά μου προσπαθούσε να μπαλώσει τις διάφορες μας με τον Μινωτή γιατί είχαμε πάντα μια κόντρα παρόλο που ήταν και νονός μου. Ο Μινωτής, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο γιατί ανακατεύτηκα με τα συνδικαλιστικά.

Πιαστήκαμε στα χεριά με τον παππού μου στο Ηρώδειο και γίναμε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, του έκανα μήνυση και φυσικά έχασα», σημείωσε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Σημειώνεται πως για τη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού, είχε μιλήσει πριν από μερικές ημέρες μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, σε συνέντευξή του.

Ο ηθοποιός, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη».

«Η αφορμή ήμουν εγώ για το βιβλίο με την Κάλλας. Έτυχε να την δω από κοντά, να φάμε μαζί, να την δω στο καμαρίνι της να βάφεται.

Την πρώτη φορά που την είδα ήταν με τον Μενεγκίνι, τη δεύτερη ήταν με τον Ωνάση. Η Κάλλας είναι ξένο πρόσωπο προς εμένα. Το να γράψω για τη γιαγιά μου, την Κατίνα Παξινού είναι πολύ πιο δύσκολο.

Είναι σαν να γράφω την αυτοβιογραφία μου. Για την Παξινού δεν έχω διαβάσει πολλά πράγματα, για την Κάλλας τα ξέρω όλα. Όταν γνώρισα τη γιαγιά μου, ήταν ήδη πολύ σπουδαία».