Ο Άλεκ Μπάλντουιν, πυροβόλησε και σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματα της ταινίας Rust αλλά και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη.

Η 42χρονη Halyna Hutchins πέθανε λίγο μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε κοντά στην πόλη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό. Ο 48χρονος σκηνοθέτης Joel Souza τραυματίσθηκε αλλά λίγες ώρες μετά τη νοσηλεία του πήρε εξιτήριο.

Πώς συνέβη η τραγωδία;

Την ώρα που ο Άλεκ Μπάλντουιν έχει μπροστά του τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίντα Χάτσινς τη βλέπει να σωριάζεται στο έδαφος. Το όπλο έχει εκπυρσοκροτήσει. Το βλήμα από το πυροβόλο όπλο την έχει βρει στο στομάχι.

Δίπλα της ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Τζόελ Σόουζα που τραυματίζεται. Σύμφωνα με το Fox News o Άλεκ Μπάλντουιν, που τον βλέπουμε εδώ στη σελίδα του στο Ίνσταγκραμ στο Νέο Μεξικό, γυρίζει την ταινία Rust. Το τοπικό γραφείο του σερίφη λέει πως κατά λάθος πυροβόλησε και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ράκος ο Άλεκ Μπάλντουιν

Πολλά είναι ερωτήματα για το πώς συνέβη η τραγωδία. Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ο Μπάλντουιν διακρίνεται να κλαίει με λυγμούς μετά το δυστύχημα σε ένα πάρκινγκ στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, κοντά στη σκηνή των γυρισμάτων.

Μια δεύτερη φωτογραφία δείχνει τον ηθοποιό κοντά σε ένα πεζούλι με τα χέρια στα γόνατα. Το πιο συγκλονιστικό από όλα ήταν ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας δικάζεται για ένα φόνο που έκανε κατά λάθος

Τα δύο θύματα διακομίζονται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώνεται ο θάνατος της 42χρονης Χάτσινς.

Το προφητικό tweet

Συγκλονίζει το προφητικό tweet που είχε δημοσιεύσει το 2017 για ένα παρόμοιο περιστατικό. «Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να αισθάνεται κάποιος που σκοτώνει αδικαιολόγητα», είχε γράψει ο ίδιος στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης.

Όσο για το τι θα συμβεί στον Άλεκ Μπόλντουιν. προς το παρόν, δεν έχει ασκηθεί δίωξη και διενεργείται έρευνα.

Χαλίνα Χάτσινς: Ποια ήταν η γυναίκα που σκότωσε κατά λάθος ο Άλεκ Μπάλντουιν;

Η Χάτσινς, που μητέρα ενός παιδιού, αποφοίτησε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου το 2015. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες μικρού μήκους προτού δουλέψει στο «Archenemy», μια ταινία μεγάλου μήκους του 2020 με πρωταγωνιστή τον Τζο Μανγκανιέλο.

 

Είχε καταγωγή από την Ουκρανία, κατείχε πτυχίο στη διεθνή δημοσιογραφία από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου και στο παρελθόν εργάστηκε ως ερευνήτρια δημοσιογράφος σε βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη. Το 2019 επιλέχθηκε ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του περιοδικού American Cinematographer.