«Έφυγε» από τη ζωή χθες Κυριακή 5 Ιουνίου, σε ηλικία 70 ετών, ο Alec John Such, ιδρυτικό μέλος και αρχικός μπασίστας των Bon Jovi.

Την είδηση θανάτου έκανε γνωστή το συγκρότημα μέσω Twitter.

«Είμαστε λυπημένοι που μάθαμε την είδηση του θανάτου του αγαπημένου μας φίλου Alec John Such. Ήταν αυθεντικός. Ως ιδρυτικό μέλος των Bon Jovi, ο Alec ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του σχηματισμού του συγκροτήματος. Για να είμαστε ειλικρινείς, βρήκαμε τον δρόμο μας ο ένας προς τον άλλον μέσω του Alec. Ήταν παιδικός φίλος του Tico και έφερε τον Richie να μας δει να παίζουμε. Ο Alec ήταν πάντα άγριος και γεμάτος ζωή. Σήμερα αυτές οι ιδιαίτερες αναμνήσεις φέρνουν χαμόγελο στο πρόσωπό μας και δάκρυα στα μάτια. Θα μας λείψει πολύ».

Οι Bon Jovi ιδρύθηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ το 1983.

Ο Alec John Such αποχώρησε από το συγκρότημα το 1994 και αντικαταστάθηκε από τον μπασίστα Hugh McDonald.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη στις 14 Νοεμβρίου 1951, ο Άλεκ Τζον Σατς έγινε γνωστός στη μουσική σκηνή του Νιού Τζέρσεϊ, όπου αρχικά έπαιξε σε μια μπάντα που ονομαζόταν «The Message».

Alec John Such: «Έφυγε» από την ζωή ο μπασίστας των Bon Jovi

Στη συνέχεια, ως μάνατζερ συναυλιακού χώρου, είχε «κλείσει» την μπάντα του Jon Bon Jovi & The Wild Ones και τελικά έγινε μέλος της. Ήταν αρχικά μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, καθώς τους περνούσε περίπου 10 χρόνια. Αυτή η διαφορά ηλικίας ήταν που τον οδήγησε να αποσυρθεί από το συγκρότημα όταν ήταν πια 43 ετών.

«Στα 43 μου άρχισα να καίγομαι. Δεν ήθελα να δουλέψω. Ο λόγος που μπήκα σε ένα συγκρότημα για να ξεκινήσω είναι επειδή δεν ήθελα να δουλέψω», είχε δηλώσει.

Είχε επιστρέψει για λίγο στους Bon Jovi όταν αυτοί μπήκαν στο «Rock & Roll Hall of Fame» το 2018.

Κατά την τελετή, ο Alec John Such είχε μιλήσει για τον χρόνο που πέρασε με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος του, λέγοντας: «Τους αγαπώ μέχρι θανάτου. Πάντα θα τους αγαπώ».

«Όταν ο Jon Bon Jovi μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να γίνω μέλος της μπάντας του πριν από πολλά χρόνια, πολύ γρήγορα κατάλαβα πόσο σοβαρός ήταν και είχε ένα όραμα στο οποίο ήθελε να μας φέρει. Και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που υπήρξα μέρος αυτού του οράματος», είπε στην ομιλία του.

Alec John Such: «Έφυγε» από την ζωή ο μπασίστας των Bon Jovi