search

TOP SECRET

Αλαλούμ με τις άδειες δόμησης μικρών εκτάσεων

Η εικόνα των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τη χορήγηση ή όχι αδειών δόμησης μικρών, εκτός σχεδίου οικοπέδων, δεν είναι και η καλύτερη.

Αλαλούμ με τις άδειες δόμησης μικρών εκτάσεων

Αυτή η εικόνα των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τη χορήγηση ή όχι αδειών δόμησης μικρών, εκτός σχεδίου οικοπέδων, που αφορά χιλιάδες εμπλεκόμενους, δεν είναι και η καλύτερη.

Την πρώτη φορά, τους έθεσαν τελείως εκτός και ξεσηκώθηκαν…λαός και Κολωνάκι, γιατί εκτός σχεδίου δεν έχουν μόνο οι φτωχότεροι ή οι με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και πολλοί εύποροι ιδιοκτήτες παρόμοιων εκτάσεων.

Προ του κινδύνου να χαθούν…χιλιάδες ψήφοι, υπήρξε άμεση παρέμβαση από το Μαξίμου, προκειμένου το υπουργείο να βρει κάποια λύση, ώστε να μειωθούν οι αντιδράσεις.

Και κυρίως να εξαλειφθούν οι δυσμενείς εντυπώσεις, ειδικά σε μία κρίσιμη και σαφώς προεκλογική περίοδο και ενώ ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί περιόδους ανά την επαρχία.

Κάπως έτσι φτάσαμε στη λύση (;) όχι της χρονικής παράτασης που ζητούσαν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες, αλλά στην παροχή δυνατότητας υποβολής αίτησης, που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα δόμησης, χωρίς αρχιτεκτονική μελέτη.

Διαβάστε ακόμη: