Δώδεκα παιδιά έχουν «φύγει» από τη ζωή, εξαιτίας μίας μυστηριώδους ασθένειας κατά τους δύο τελευταίους μήνες σε ένα χωριό της κεντρικής Ακτής Ελεφαντοστού, όπως ανέφεραν σήμερα (26/01) τοπικές πηγές, μιλώντας στο AFP.

Στο Κπο – Καχάνκρο, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πόλη Μπουακέ, «καταγράψαμε έξι θανάτους τον Δεκέμβριο του 2022, τρεις μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και άλλους τρεις αυτήν την Πέμπτη, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους δώδεκα», εξήγησε ο Πολ Κουασί, Πρόεδρος της ένωσης νέων του χωριού.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 1 έως 8 ετών. Τα παιδιά, σύμφωνα με τον Κουασί, παρουσιάζουν αιφνιδιαστικά δυσκαμψία και αρχίζουν να κάνουν εμετό. Ο Φρανσουά – Κουακού Γκουιέ, ένας κάτοικος του χωριού που «έχασε» σήμερα την εγγονή του, ηλικίας μόλις 18 μηνών, ζήτησε από τις αρχές να βρουν «τα αίτια του κακού» και «να το σταματήσουν», επιβεβαιώνοντας ότι δώδεκα παιδιά έχουν πεθάνει από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν το χωριό τον Δεκέμβριο, αφού αναφέρθηκαν οι πρώτοι θάνατοι. Ορισμένοι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (CHU) του Μπουακέ. «Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Η κυβέρνηση έλαβε δείγματα από τα πρώτα θύματα τον Δεκέμβριο και ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα. Μετά τους τρεις σημερινούς θανάτους, και άλλοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο CHU του Μπουακέ», είπε ο Κουασί.

Μία νοσοκομειακή πηγή, που ζήτησε να μην κατονομασθεί, επιβεβαίωσε ότι άρρωστα παιδιά από αυτό το χωριό εισήχθησαν σήμερα (26/01) στο CHU του Μπουακέ.

Διαβάστε ακόμη: