Ανήλικοι μαχαιροβγάλτες, αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, στην Ακρόπολη έστειλαν στην εντατική έναν 18χρονο για να του αρπάξουν το τσαντάκι που κρατούσε με το κινητό και το χαρτζιλίκι του.

Ο 18χρονος έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς ήταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Ο 17χρονος που συνελήφθη στο σπίτι του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών υπογράμμισε ότι μετάνιωσε για την πράξη του, ενώ ζήτησε συγγνώμη από το θύμα.

Ακρόπολη: Απειλητικά για τη ζωή του τα τραύματα

Όπως ανέφεραν οι γιατροί που χειρούργησαν τον 18χρονο, υπήρξε σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή του, από τα χτυπήματα που του κατάφερε ο 17χρονος.

Οι γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού» διέγνωσαν τραυματισμό δια νύσσον αντικείμενο στον τράχηλο και στην κοιλιακή χώρα σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στη λαγόνιο αρτηρία, τραύματα τα οποία είναι απειλητικά για τη ζωή του και ήταν πιθανό να είχαν θανατηφόρο αποτέλεσμα ειδικά εάν το τραύμα στην περιοχή του τραχήλου είχε χτυπήσει αγγείο».

Μέσα στο 2022 σημειώθηκαν 5.500 περιπτώσεις επιθέσεων μεταξύ ανηλίκων.

Ακρόπολη: «Ζω από θαύμα» λέει ο 18χρονος

Ο 18χρονος, μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο στο Star, υποστήριξε ότι ζει από θαύμα. «Θέλω να πω ότι είμαι πολύ τυχερός που έγινε αυτό. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά», ανέφερε.

«Του είχε το μαχαίρι στον λαιμό και τον απομάκρυναν. Εκείνη την ώρα πήγαμε και οι δύο προς τον Δημήτρη, τον είχε μαχαιρώσει, είχε πάρει το τσαντάκι και έφευγαν και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση», λέει φίλος του θύματος.

Ακρόπολη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας – «Δεν ήθελα να τον μαχαιρώσω»

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο ένας από τους δύο 17χρονους που επιτέθηκαν στον επίσης 17χρονο Δημήτρη στην περιοχή της Ακρόπολης για τον ληστέψουν μαχαιρώνοντάς τον στην κοιλιά.

«Του τράβηξα το τσαντάκι του, όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δύο φορές, μία στην κοιλιά και μία στον λαιμό αν θυμάμαι καλά. Δεν το ήθελα. Πάνω στην πίεση το έκανα. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ό,τι έγινε», είπε ο 17χρονος δράστης στους αστυνομικούς.

Ακρόπολη: «Γεμάτο» το βιογραφικό του ανήλικου δράστη

Ο 17χρονος μαχαιροβγάλτης που κατάφερε δολοφονικά χτυπήματα στον λαιμό και την κοιλιά του 18χρονου και συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις, διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ότι είναι σεσημασμένος για μια ληστεία το 2022 στο Ίλιον.

Τότε, επίσης με την χρήση μαχαιριού άρπαξε μαζί με άλλους ανήλικους ένα κινητό. Έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές και για μια ακόμη κλοπή κινητού στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου, με ελληνική ταυτότητα και καταγωγή από την Αλβανία.

Διαβάστε ακόμη: