Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και όλο και περισσότεροι ετοιμάζονται να φύγουν από τις πόλεις τους για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Παρόλα αυτά, η ακρίβεια και οι υψηλότατες τιμές στα ακτοπλοϊκά έχουν «πονοκεφαλιάσει» αρκετούς και κυρίως τις οικογένειες που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να περάσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Τα έξοδα προσεγγίζουν 4ψήφιο νούμερο

Για μια εβδομάδα διακοπών, 4μελής οικογένεια με παιδιά άνω των 10 ετών μαζί με το αυτοκίνητό τους θα χρειαστεί να καταβάλλουν για την Πάρο 632 ευρώ με ημισυμβατικό πλοίο και 840 με ταχύπλοο.

Αν η ίδια οικογένεια επιλέξει την Φολέγανδρο καλείται να πληρώσει για το ταξίδι μετ’ επιστροφής 475 ευρώ με συμβατικό και 925 με ταχύπλοο.

Φέτος, φαίνεται πως η λύση ώστε να γευτούν διακοπές οι Έλληνες είναι μια, η φιλοξενία, καθώς το πορτοφόλι του μέσου Έλληνα δεν μπορεί να αντέξει ούτε τα ακριβά ναύλα ούτε το κόστος της διαμονής.

Γονείς με παιδιά, από πέντε έως δέκα ετών, με Ι.Χ. θα πληρώσει από τον Πειραιά για τη Μυτιλήνη μετ’ επιστροφής 669 ευρώ στην οικονομική θέση. Αν θέλει αριθμημένη, καθώς το ταξίδι διαρκεί περίπου 13 ώρες τότε το κόστος ανεβαίνει στα 697 ευρώ.

Αυξημένη είναι φέτος, κάθε Σαββατοκύριακο, η κυκλοφορία οχημάτων από την Αθήνα προς τα δυο βασικά εθνικά οδικά δίκτυα, ένδειξη ότι πολλοί επιλέγουν σύντομες εξορμήσεις οδικώς.

Διαβάστε ακόμη