Με ευρύτατη πλειοψηφία 264 «υπέρ» η Ολομέλεια του κοινοβουλίου ψήφισε την άρση της ασυλίας της κ. Ελένας Ακρίτα, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον της η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Αιτία για την κατάθεση της μήνυσης αποτέλεσε μία ανάρτηση της κ. Ακρίτα στα Social Media κατά της συζύγου του πρωθυπουργού. Η ανάρτηση μάλιστα είχε προκαλέσει την αντίδραση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά».

Κατά την συζήτηση του δικαστικού αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας στην Ολομέλεια, η κ. Ακρίτα ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης, επέμεινε στους ισχυρισμούς, ενώ υποστήριξε ότι η κ. Γκραμπόφσκι πρέπει να αποφασίσει «εάν είναι πολιτικό πρόσωπο ή ιδιώτης».

Από την άλλη πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, χαρακτήρισε την τοποθέτηση της κ. Ακρίτα υποκριτική και πρόσθεσε «ως πολιτικοί μπορούμε να συγκρουόμαστε, αφήνοντας όμως εκτός της οικογένειες μας».

Διαβάστε ακόμη: