Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν μεγάλη πτώση σε μια ακόμη ασταθή ημέρα συναλλαγών εν μέσω μικτών προσήμων, στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού την Τετάρτη.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 4,4%, ενώ ο Shanghai Composite σημείωνε απώλειες 5,3%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,7% .Την Τρίτη, ο Hang Seng  κατέγραψε τη χειρότερη ημέρα των τελευταίων 16 ετών, κλείνοντας 9,41% χαμηλότερα.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,95%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix κέρδισε 0,29%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,13%, κλείνοντας στις 8.187,4 μονάδες.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στις αποφάσεις πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας και της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας.

Η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας μείωσε το επιτόκιο πολιτικής της κατά 50 μονάδες βάσης στο 4,75%, ενώ η RBI διατήρησε τα επιτόκια στο 6,5%.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας είναι κλειστές λόγω δημόσιας αργίας.

Πτώση στο πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο σημείωναν πτώση σχεδόν 3% στις πρωινές συναλλαγές, καθώς οι φόβοι για επικείμενα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν έχουν κάπως αμβλυνθεί.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιουποχωρούσε κατά 2,25 δολάρια ή 2,92% στα 74,89 δολάρια ανά βαρέλι περίπου στις 9:17 π.μ. ώρα Ελλάδας. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent υποχωρούσε κατά 2,26 δολάρια ή 2,79%, στα 78,67 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 13% μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας, αφότου το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα. Η επίθεση του Ιράν είχε προκαλέσει φόβους ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να ανταποδώσει χτυπώντας την πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ωστόσο, αποθάρρυνε δημοσίως το Ισραήλ από το να ακολουθήσει αυτή την πορεία.

Διαβάστε ακόμη: