Με εντυπωσιακό θέαμα, συναρπαστικές αναμετρήσεις και τελικούς που κράτησαν την αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου για τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών. Η ημέρα αυτή, όπως και η προηγούμενη, ήταν επιτυχημένη για την ελληνική αποστολή, η οποία κατάφερε να κερδίσει δύο ακόμη μετάλλια, ανεβάζοντας το σύνολο σε πέντε.

Στο Duo γυναικών, οι Ναταλία Καρζή και Μαρία Σερβέ πέτυχαν την μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδας στο πρωτάθλημα, φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Νίκησαν τις Βελγίδες Κολί και Ραπιλί στον ημιτελικό, και στον τελικό αντιμετώπισαν τις Ιταλίδες Παγκανίνι και Πλουμιτάλο. Με τελικό σκορ 192 έναντι 202, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.

Μετά την απονομή, οι δύο αθλήτριες δήλωσαν: «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ο ημιτελικός ήταν σκληρός, όπως και ο τελικός. Ελπίζουμε του χρόνου να τα πάμε ακόμη καλύτερα. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που λάβαμε και περήφανες για την επιτυχία μας. Είναι τιμή μας που κερδίσαμε το μετάλλιο εδώ στην πατρίδα μας. Ελπίζουμε του χρόνου να ακουστεί και ο εθνικός ύμνος».

Επιτυχία σημείωσαν και οι Άγγελος και Κωστής Μυλωνάς στο Duo ανδρών, οι οποίοι έφτασαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Έχασαν με οριακό σκορ 195-191 από τους Γάλλους Ντιμπουά και Λεμπρούν, στερώντας τους την ευκαιρία να διεκδικήσουν το χρυσό, ωστόσο κατέκτησαν το δεύτερο προσωπικό τους μετάλλιο στη διοργάνωση. «Θέλαμε να πάμε καλύτερα. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε, αλλά είχαμε μερικές ατυχίες. Στόχος μας είναι το χρυσό στην κατηγορία Κ21. Θα συνεχίσουμε τη συλλογή των μεταλλίων», ανέφεραν.

Κοντά στο μετάλλιο έφτασαν και οι Ορφέας Μητροπιάς και Παναγιώτης Κωφίδης στην κατηγορία -77 κιλών στο fighting. Έφτασαν στα ημιτελικά, αλλά ηττήθηκαν τόσο εκεί όσο και στον αγώνα για το χάλκινο, με τον Μητροπιά να αισθάνεται αδικημένος καθώς είχε το προβάδισμα, αλλά ηττήθηκε λόγω ποινών.

Αναλυτικά οι θέσεις των Ελλήνων:

JIU JITSU
-52κ. γυναικών: 17η θέση Αμαλία Κονδυλά
-69κ. ανδρών: 5η θέση Αθανάσιος Γκίνης
-48κ. γυναικών: 17η θέση Κατερίνα Τζανή

JU JITSU Fighting
-63κ. γυναικών: 13η θέση Ελένη Μενεξή
-77κ. ανδρών: 5η θέση Παναγιώτης Κωφίδης, 5η θέση Ορφέας Μητροπιάς
-85κ. ανδρών: 9η θέση Ορέστης Σαλάσι
-57κ. γυναικών: 17η θέση Χριστίνα Χαντζή, 17η θέση Μαρίνα Ρούντη

Άλλες Κατηγορίες
– Show open: 10η θέση Βενιέρης – Βετσερίδης
– Duo Ανδρών: 3η θέση Μυλωνάς/Μυλωνάς, Βενιέρης/Βετσερίδης
– Duo Γυναικών: 2η θέση Καρζή/Σερβέ

Διαβάστε ακόμη: