Ακόμη μία δριμεία επίθεση κατά της χώρας μας, από τον Χουλουσί Ακάρ.

«Οι δυνάμεις του τουρκικού Ναυτικού βρίσκονται σε επιφυλακή. Αποσυρθήκαμε από την άσκηση “Tiger Meet”, επαναλαμβάνω πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε απόπειρες εκμετάλλευσης», ανέφερε αρχικά για την αποβολή της Τουρκίας, απευθυνόμενος στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από την πόλη Ούρφα (Έδεσσα) της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, με αφορμή την πρώτη ημέρα του εορτασμού του Ραμαζανιού.

«Σίγουρα, θα αντιδράσουμε σε οιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας. Η Πολεμική Αεροπορία επιδεικνύει την απαραίτητη εγρήγορση στις παραβιάσεις τους, όλες οι δυνάμεις κάνουν ό,τι χρειάζεται για την προστασία μας και παρακολουθούν συνεχώς τις περιοχές όπου έχουμε δικαιοδοσία», σημείωσε ο κ. Ακάρ και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι αδυναμία μας το αίτημα λύσης του προβλήματός μας με διάλογο. Δε θα επιτρέψουμε ούτε τετελεσμένα, ούτε την καταπάτηση των δικαιωμάτων των (σ.σ. Τούρκο–)Κύπριων αδελφών μας».

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Θα ήταν καλύτερο, ο Ζελένσκι να εμπιστεύεται την Τουρκία παρά την Ελλάδα»

Ο Πρόεδρος του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, νωρίτερα έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού από την πλευρά του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε σε δηλώσεις πως στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο κ. Ζελένσκι πρέπει να συγκρίνει τη στάση άλλων κρατών του κόσμου με εκείνη της Τουρκίας.

«Πρέπει να έχει στάση μεγάλου σεβασμού στο έθνος, την κυβέρνηση και την Τουρκική Δημοκρατία», τόνισε.

«Δεν είναι σωστό να μιλά κάποιος, όταν υπάρχουν οι προκλήσεις της Δύσης και προσπάθειες ορισμένων χωρών να προβαίνουν σε ενέργειες που νονιμοποιούν τον πόλεμο.

Η μόνη χώρα που προσπαθεί να επιλύσει τον πόλεμο με την πρωτοβουλία της Κωνσταντινούπολης, είναι η Τουρκία. Ο Πρόεδρός μας το προσπαθεί μέσω επαφών με 40 ηγέτες και φαίνεται ότι θα το επιτύχει σύντομα. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ήταν καλύτερο να εμπιστεύεται περισσότερο το τουρκικό έθνος, παρά την Ελλάδα».