Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Αισιοδοξία από «κοκτέιλ» θετικών ειδήσεων

Όλα «δεξιά» εν μέσω θέρους για τράπεζες και οικονομία – Ανακτήθηκαν άμεσα οι απώλειες του παγκόσμιου sell-off της «μαύρης» Δευτέρας
– Μπαράζ θετικών εκθέσεων από τους ξένους οίκους για τις ελληνικές τράπεζες με αναβάθμιση των τιμών-στόχων των μετοχών – Νέος γύρος θετικών αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας τον Σεπτέμβριο, που θα εκτοξεύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών

Η «ανάσταση» της Παπουτσάνης και το κερδισμένο στοίχημα
– Από την πτώχευση στο εντυπωσιακό αναπτυξιακό story – Τα πειράματα με την αλλαγή ονομασίας σε… Plias και η επιστροφή στις ρίζες – Εταιρεία που «πατά» σε τρεις αιώνες!

UNDERCOVER
«Δικηγορικό κέντρο»… υπεράνω υποψίας φέρεται να εμπλέκεται με… παραδικαστικό στη χώρα μας και παράλληλα «ξεπλένει» Ρώσους στο Πριγκιπάτο του Μονακό ¤ Μεγάλος θαυμασμός για το έργο και την προσωπικότητα του Τζωρτζ Τσούνη, ο οποίος φέρεται να έχει δεχτεί προτάσεις ύψους 1,5-2 εκατ. ευρώ ετησίως από 4 εφοπλιστικές οικογένειες, για συνεργασία μετά τη λήξη της θητείας ¤ Τα «ιρλανδικά» παιχνίδια με το Καζίνο Λουτρακίου – Τα χρέη των 280 εκατ. και οι καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη ¤ Στα 118 εκατ. ευρώ οι ζημιές για το Open TV του Ιβάν Σαββίδη!

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ: Σημαντικές κινήσεις ανοδικής διόρθωσης και αποκατάστασης
– Ο… εκβιασμός έπιασε, οι κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν τα επιτόκια – Ξανά πάνω από τις 1.400 μονάδες το Χ.Α. – Ράλι έως 15% από τη «μαύρη» Δευτέρα με Πειραιώς, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα κ.α.

Μπαράζ αγοράς ιδίων μετοχών από τους μεγάλους ενεργειακούς ομίλους

-Ποιες εταιρείες δίνουν ψήφο… εμπιστοσύνης στη μετοχή τους – Γιατί πρωταγωνιστούν όμιλοι όπως ΔΕΗ, Motor Oil, HelleniQ Energy, Metlen και ΓΕΚ Τέρνα – Οι πρακτικές της ΓΕΚ Τέρνα και η ανταμοιβή των 19 στελεχών -Η πολιτική αγοράς ιδίων μετοχών έχει ουσιαστική, αλλά και σημειολογική καθώς σηματοδοτεί την πεποίθηση των εισηγμένων πως η τρέχουσα αξία υπολείπεται σημαντικά της πραγματικής αξίας της μετοχής.

«Έχει βγει στο σφυρί» για 1 δις. ευρώ

– Το εμβληματικό asset, αναζητεί νέο αγοραστή από τους «κελεμπίες» ιδιόκτητες αφού πρώτα άφησε υπέρογκα κέρδη, με 3 πασίγνωστους εφοπλιστές και μεγάλους ξένους οίκους να ενδιαφέρονται – Το μυθικό περιουσιακό στοιχείο, που έφυγε από τα χέρια του Κράτους αντί πινακίου φακής, «πωλείται όπως είναι επιπλωμένο»!


Ποιον και γιατί αποκαλούν στην πιάτσα «ο ψεύτης με την κελεμπία»; Έκανε καριέρα επί εποχής βασικού μετόχου με την Διαπλοκή και μετά επί ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα παριστάνει τον συνομιλητή του Μητσοτάκη!


«Πόρτα» έφαγε μεγαλόσχημος επιχειρηματίας του εφοπλισμού και του real estate, στην προσπάθεια του να υφαρπάξει και νέο ακίνητο – φιλέτο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αντί πινακίου φακής!


Τα funds προσπαθούν να πουλήσουν τα ασημικά τους, με πανωτόκια, αφού πρώτα τα «φόρτωσαν» υποχρεώσεις! Αλλά δεν βρίσκουν… Για το πολύτιμο πετράδι της Αθηναϊκής Ριβιέρας – και όχι μόνο- ζήτησαν από εφοπλιστή που επενδύει αθρόα στο real estate 1 δις. κι αυτός έδινε maximum 500 εκατ!


Τα «μυστήρια» του Αρχαιολογικού Μουσείου: Οι ιλιγγιώδεις – πρωτοφανείς- δωρεές 2 κορυφαίων εφοπλιστικών οικογενειών (Νικολάου Λαιμού – Σπύρου Λάτση), το Πάπιγκο, οι Γερμανοί μελετητές και ο ρόλος της Μενδώνη!

+Art Business

  • Αθάνατες Όρνιθες, σε ακούραστη περιοδεία
  • Τα ψυχοκινητικά σινιάλα του μοναδικού Κάλντερ
  • Oι Θησαυροί της αρχαίας Basilicata

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 17 Αυγούστου

Διαβάστε ακόμη: