Συμφωνία – ρεκόρ για την αεροναυπηγική βιομηχανία επιτεύχθηκε με την παραγγελία 500 αεροπλάνων της οικογένειας Airbus από τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ινδίας, την Indigo.

H αεροπορική εταιρεία IndiGo αποτελεί ήδη μεγάλο πελάτη της Airbus.

Η συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα αεροσκάφη της Airbus είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ, επισκιάζοντας τη συμφωνία για αγορά 470 αεροσκαφών των Airbus και της Boeing από την Air India νωρίτερα φέτος, συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο. Τότε, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε χαρακτηρίσει ιστορική τη συμφωνία, με τα 470 αεροσκάφη να κοστολογούνται στα 70 δισ. δολάρια.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή, υπάρχουν κι άλλα που θα ακολουθήσουν. Με την ανάπτυξη της Ινδίας και της ινδικής αεροπορικής αγοράς είναι η κατάλληλη στιγμή για εμάς να προχωρήσουμε σε αυτήν την παραγγελία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της IndiGo, Pieter Elbers, σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συμφωνία για την παραγγελία των 500 αεροπλάνων.

Τα αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ του 2030 και του 2035.

Σημειώνεται ότι οι παραδόσεις της Airbus για τον Μάιο έφτασαν τα 60 αεροσκάφη, σημειώνοντας αύξηση περίπου 30% από τον ίδιο μήνα πέρυσι και ανεβάζοντας τις παραδόσεις μέχρι στιγμής φέτος σε περισσότερα από 220 αεροσκάφη.

Διαβάστε περισσότερα