Οι μετοχές της Airbnb υποχώρησαν περισσότερο από 3% μετά το κλείσιμο της αγοράς στις after hours συναλλαγές την Τετάρτη, αφού η εταιρεία ανέφερε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα έσοδα, αλλά παρείχε ασθενέστερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση για το προσεχές οικονομικό τρίμηνο.

Τα καθαρά έσοδα για το τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένου ενός εφάπαξ οφέλους φόρου εισοδήματος, ήταν 4,37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εξαιρουμένου αυτού του εφάπαξ οφέλους, η εταιρεία ανέφερε τριμηνιαία καθαρά κέρδη 1,61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με 1,21 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18% σε ετήσια βάση, ανέφερε η εταιρεία. Οι συνολικές κρατήσεις διανυκτερεύσεων και εμπειριών ανήλθαν σε 113,2 εκατομμύρια για το τρίμηνο, περισσότερα από τα 99,7 εκατομμύρια που ανέφερε το προηγούμενο τρίμηνο και ξεπερνώντας τη συναινετική εκτίμηση του StreetAccount για 112,9 εκατομμύρια.

Η εταιρεία έδωσε εκτίμηση 2,13 έως 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια για τα έσοδα τέταρτου τριμήνου, ποσό που αντιστοιχεί σε ετήσια ανάπτυξη που κυμαίνεται από 12% έως 14%. Αυτό ήταν λιγότερο από τα 2,18 δισεκατομμύρια δολάρια που περίμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG.

«Βλέπουμε μεγαλύτερη αστάθεια στις αρχές του 4ου τριμήνου και παρακολουθούμε στενά τις μακροοικονομικές τάσεις και τις γεωπολιτικές συγκρούσεις που μπορεί να επηρεάσουν τη ζήτηση ταξιδιών», ανέφερε η εταιρεία στην επιστολή της προς τους μετόχους.

Η Airbnb ανέφερε επίσης προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 1,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αύξηση 26% σε ετήσια βάση και δωρεάν ταμειακές ροές 1,31 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 37% περισσότερα από τα 958 εκατομμύρια δολάρια που ανέφερε την προηγούμενη περίοδο.

Η εταιρεία παρείχε επίσης ενημερώσεις σχετικά με τις προσπάθειές της να μειώσει το κόστος της διαμονής Airbnb για τους καταναλωτές.

«Ενώ οι τιμές αυξάνονται σε ολόκληρο τον κλάδο, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση μιας καταχώρισης ενός υπνοδωματίου στην Airbnb τον Σεπτέμβριο ήταν 120 $, μόλις 1% υψηλότερη από ό,τι ήταν την περίοδο του προηγούμενου έτους», ανέφερε η εταιρεία στην επιστολή της προς τους μετόχους.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα λάβει μέτρα για να βελτιώσει τις επαληθεύσεις καταχώρισης αργότερα μέσα στο έτος στις ΗΠΑ και σε τέσσερις άλλες χώρες.

Διαβάστε ακόμη: