Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο γνωστός ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης, καλεσμένος στη βραδινή τηλεοπτική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1, «The 2Night Show».

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό του come back στις «Άγριες Μέλισσες», ενσαρκώνοντας τον μεγάλο κακό της σεζόν, τον Ακύλα Μεγαρίτη.

Γιατί ο Αιμίλιος Χειλάκης απουσίαζε εδώ και χρόνια από την τηλεόραση;

Αρχικά, ο Αιμίλιος Χειλάκης απουσίασε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες για 11 χρόνια ενώ είχε υποσχεθεί πως δεν θα επιστρέψει και πάνω στο ζήτημα αυτό σχολίασε το εξής:

«Μπορώ να σου πω ότι δεν μου αρέσω στην τηλεόραση. Όταν βάζεις στόχο και βλέπεις ότι τελικά δεν το έχεις καταφέρει, σκέφτεσαι ότι θα μείνει για πάντα.

Στο θέατρο ένα λάθος μπορεί να περάσει ως κανονικό και να δημιουργήσει νέα συνθήκη την επόμενη μέρα. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στο Στρας της Έλενας Ακρίτα το 1994. Με έβλεπα τότε και έλεγα: Αυτό το παιδί δεν θα το έπαιρνα πουθενά. Τόσο αυστηρός ήμουν με τη δουλειά μου».

Και όπως ανέφερε ο ίδιος του είχε ξαναγίνει η πρόταση να συμμετάσχει στο επιτυχημένο σίριαλ αλλά εκείνος τότε αρνήθηκε, όταν όμως, είδε τη σειρά είπε: «Α ωραία το έκανε».

Για τον μοχθηρό Ακύλα Μεγαρίτη που δοκιμάζει με την παρουσία του το Διαφάνι δήλωσε: «Έρχεται ο Λευτέρης και μου λέει: Σου έχω έναν ωραίο ρόλο, είναι ο κακός της σεζόν.

Ήξερα πολύ καλά ότι δεν θα φτιάχναμε έναν απλό κακό σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη. Ο Ακύλας δεν είναι απλά παράλογος. Παίζω έναν χαρακτήρα που δεν μπορώ να αγαπήσω με τίποτα.

Απέχω μαζί του παρασάγγας όχι μόνο ιδεολογικά, αλλά και κοινωνικά, σαν σύζυγο, σαν πατέρα και φίλο. Αυτό που του αναγνωρίζω όμως είναι ότι τον σιχαίνομαι, και αυτό βοηθά στο να σας τον παρουσιάσω».

Ο «αλαζονικός, βίαιος, απωθητικός» Αιμίλιος Χειλάκης

Με τη συζήτηση να γίνεται πιο προσωπική, ο Αιμίλιος Χειλάκης είπε πως είχε και τις κακές στιγμές του, στις οποίες υπερίσχυε ο κακός του εαυτός. Πλέον όμως, έχει μάθει να του λέει ένα πράγμα.

«Έχω υπάρξει αλαζονικός, βίαιος, απωθητικός. Θα έρχεται ξανά κατά περιόδους ο εαυτός σου και θα είναι ξανά άδικος αλλά τώρα πια θα ξέρεις και θα του λες: Φύγε, δεν σε θέλω. Ήμουν προσβλητικός.

Τότε δεν το καταλάβαινα, όταν το κατάλαβα προσπάθησα την επόμενη φορά να το μαζεύω. Δεν είναι κακό να χαίρεσαι για ένα επίτευγμά σου, κακό είναι να νομίζεις ότι είσαι ο καλύτερος του κόσμου».