Τουλάχιστον 41 είναι νεκροί και 45 οι τραυματίες, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο εσωτερικό εκκλησίας στην Αίγυπτο, σύμφωνα με δύο πηγές ασφαλείας, οι οποίοι μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η πυρκαγιά άρχισε από βραχυκύκλωμα, την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία «Αμπού Σιφίν» της συνοικίας Ιμπάμπα, στην πόλη της Γκίζας, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πιστεύεται ότι πολλά θύματα πιθανώς να είναι μικρά παιδιά, καθώς στεγάζεται βρεφονηπιακός σταθμός εντός του θρησκευτικού ναού. Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ–Σίσι, έκανε λόγο για «τραγικό συμβάν», διαβεβαιώνοντας ότι «παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Οι Κόπτες αποτελούν τη μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, αντιπροσωπεύοντας τουλάχιστον το 10% του αιγυπτιακού πληθυσμού. Ο κ. Αλ–Σίσι, ο πρώτος Αιγύπτιος Πρόεδρος που παρευρίσκεται κάθε χρόνο στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία των Κοπτών, διόρισε προσφάτως έναν Κόπτη Δικαστή στη θέση του επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου, για πρώτη φορά στην ιστορία.