Στα χέρια των Ουκρανών βρίσκεται ο Ρώσος αντισυνταγματάρχης, Κόσελ Αλεξάντερ Ολέγκοβιτς, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους μυστικούς πράκτορες του Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια του εξονυχιστικού σωματικού ελέγχου στον οποίο υποβλήθηκε ο Ολέγκοβιτς αποκαλύφτηκε, σύμφωνα με ισχυρισμούς Ουκρανών αξιωματούχων, ότι κάτω από τη στολή του φορούσε, άγνωστο γιατί, εσώρουχα και κάλτσες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας!

Σημειώνεται ότι τη στιγμή της σύλληψης του ο Ρώσος αντισυνταγματάρχης βρισκόταν σε επαφή με τον διοικητή της 58ης Μεραρχίας του Ρωσικού στρατού, Μιχαήλ Ζουσκ (κατάγεται από την Ουκρανία συγκεκριμένα από την κωμόπολη Βότλι Καμίν-Κασίρσκι), στον οποίο έδινε καθημερινά αναφορές για την πορεία του πολέμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Ρώσοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να τον απελευθερώσουν, όμως, δεν τα κατάφεραν. Με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να εκμεταλλευτούν και επικοινωνιακά την σύλληψη του υψηλόβαθμου αξιωματικού που, όπως υποστηρίζουν, έκρυβε ανεπάντεχες εκπλήξεις μέσα από την στρατιωτική στολή του.