Οι αγρότες προετοιμάζονται για την κάθοδο με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη και διαμηνύουν πως αυτό θα είναι το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ.

Σήμερα οι αγρότες προχωρούν και πάλι σε αποκλεισμούς δρόμων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Στις 19:00 αναμένεται να κλείσουν την Εγνατία Οδό, στον κόμβο Νησελίου στην Ημαθία, για μία ώρα.

Το σχέδιο των αγροτών προβλέπει ότι θα φτάσουν στην Αθήνα με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα αλλά και με πούλμαν. Εκτιμάται ότι 200 τρακτέρ θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ 5.000 έχουν εγγραφεί για να μετακινηθούν με πούλμαν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Βάγκος, μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής μπλόκων.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι αγρότες θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος στις 18:30 της Τρίτης. Τα κονβόι των τρακτέρ θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας από διάφορα σημεία της Ελλάδας, με προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας, όπου είναι το σημείο της προσυγκέντρωσης. Εκεί θα διανυκτερεύσουν και το πρωί της Τρίτης θα ξεκινήσουν για τον τελικό προορισμό τους, το κέντρο της Αθήνας.

«Είναι μεγάλη η συμμετοχή. Θα είναι το μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο που έχει γίνει στη χώρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, συμπληρώνοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι μεγάλα και «απαιτούνται οριστικές λύσεις, όχι ημίμετρα».

«Δεν θα υπάρξει πρόβλημα, θα πάμε συντεταγμένα στην Αθήνα. Θα μείνουμε ένα βράδυ και θα αποχωρήσουμε συντεταγμένα, πιστεύοντας ότι θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μήνυμα στην κοινωνία και την κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο Ρίζος Μαρούδας.

Διαβάστε ακόμη: