Oι αγορές του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκαν των απωλειών στις αγορές Ασίας – Ειρηνικού την Παρασκευή, με φόντο τις ανησυχίες για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας και εν αναμονή των λεπτομερειών για τους δασμούς Τραμπ.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,9%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 1,11%.
Τη μεγαλύτερη πτώση στον Hang Seng σημείωσε η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων BYD, με απώλειες 9%.
Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,36%, ενώ ο Topix πρόσθεσε 0,7% και σημείωσε ράλι στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Ο Kospi της Νότιας Κορέας πρόσθεσε 0,14%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,38%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διαπραγματευόταν 0,37% υψηλότερα.
Στην Ιαπωνία, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 3,7% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας από το υψηλό διετίας του 4% που είχε καταγράψει τον Ιανουάριο.
Τι ανησυχεί τους επενδυτές
Οι αγορές της Ασίας ακολούθησαν τη συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς τα μικτά μηνύματα από τη Fed, οι επίμονες απειλές για περισσότερους εμπορικούς δασμούς και οι αυξανόμενες ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας κράτησαν τους traders στο περιθώριο.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών αυξήθηκαν οριακά στις ασιατικές συναλλαγές, καθώς η Wall Street εξακολουθεί να προσελκύει κάποιες αγοραπωλησίες, αφού πρόσφατα διολίσθησε σε χαμηλά έξι μηνών.
Αλλά οι επενδυτές παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σε επιφυλακή για επιπλέον εμπορικούς δασμούς, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να διαμηνύει πρόσφατα ότι η προθεσμία της 2ας Απριλίου για αμοιβαίους δασμούς παραμένει.
Διαβάστε ακόμη:
- O Τζον Πόλσον πουλάει ξανά μετοχές της Alpha Bank – Πλήρης αποεπένδυση
- Οι Boston Celtics αλλάζουν χέρια για $6,1 δισ. – Ρεκόρ στην ιστορία του NBA
- Ολική επαναφορά στα ακίνητα: Αύξηση τιμών 8,7% το 2024 – Επιστροφή στο 2007
- Γιάν Κάρας : Χρονιά ανάπτυξης για τον ΟΠΑΠ και το 2025, έρχονται νέες επενδύσεις