Ανέκαμψαν τη Δευτέρα οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei 225 να ηγείται των κερδών στην περιοχή, αφού η σημαντική έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τόνωσε τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ τον Ιούνιο αυξήθηκε 0,1% σε σχέση με τον μήνα και 2,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Ο Nikkei σημείωσε άνοδο 2,26%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 2,02%. Εάν ο Nikkei καταφέρει να διατηρήσει τα κέρδη του, θα σπάσει το οκταήμερο αρνητικό σερί του δείκτη, σημειώνει το CNBC. Το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε κατά 0,18% έναντι του δολαρίου και διαπραγματευόταν στα 153,44.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi Motors ήταν ένας από τους κορυφαίους κερδισμένους του δείκτη Nikkei, σημειώνοντας άνοδο άνω του 6%, αφού ο Nikkei Asia ανέφερε ότι η εταιρεία θα συμμετάσχει στη συμμαχία Honda-Nissan για την τυποποίηση του λογισμικού εντός του οχήματος.

Στον αντίποδα, οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite υποχώρησαν κατά 0,4% και 0,1% αντίστοιχα, παραμένοντας κοντά σε χαμηλά πενταμήνου.

Διαβάστε ακόμη: