Πτώση κατέγραψαν οι ιαπωνικές και αυστραλιανές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι φόβοι για υψηλότερα αμερικανικά επιτόκια κλιμακώθηκαν, με φόντο τις αποφάσεις της Fed.

Οι περισσότερες αγορές στην περιοχή ήταν κλειστές για την αργία της Ημέρας της Εργασίας, γεγονός που διατήρησε επίσης τον ευρύτερο όγκο συναλλαγών υποτονικό.

Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου ήταν σαφώς αρνητική μετά τις απώλειες στη Wall Street, σημειώνει το Investing.com.

Πτώση στο Τόκιο

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 και ο δείκτης TOPIX υποχώρησαν κατά 0,7% έκαστος, με τις τεχνολογικές μετοχές να ακολουθούν την πτώση στη Wall,

Η μεταβλητότητα του γεν κράτησε επίσης τους επενδυτές επιφυλακτικούς στις ιαπωνικές αγορές. Το νόμισμα είχε ανακάμψει απότομα από τα χαμηλά 34 ετών τη Δευτέρα, πιθανότατα λόγω κυβερνητικής παρέμβασης.

Ένα ισχυρότερο γεν μειώνει τα κέρδη των ιαπωνικών επιχειρήσεων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εξαρτάται από τις εξαγωγές.

Ο Nikkei ήταν μακράν ο δείκτης με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία μέσα στον Απρίλιο, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την ιαπωνική οικονομία και την Τράπεζα της Ιαπωνίας είδε τους traders να κατοχυρώνουν σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη μετά την εκτίναξη του δείκτη σε υψηλά ρεκόρ τον Μάρτιο.

Πιέσεις στην Αυστραλία

Ο δείκτης ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 1,2% εν μέσω γενικευμένων απωλειών. Το κλίμα προς τις αυστραλιανές αγορές περιορίστηκε επίσης από τα αυξανόμενα στοιχήματα ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια.

Διαβάστε ακόμη: