Πτώση κατέγραψαν την Παρασκευή οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με τους δείκτες που είναι εκτεθειμένοι στην τεχνολογία να σημειώνουν ισχυρές απώλειες, παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που ενισχύει τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed.

Οι περιφερειακές μετοχές ακολούθησαν σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες στη Wall Street, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές, ιδίως οι εταιρείες κατασκευής τσιπ και οι μετοχές με έκθεση στην τεχνητή νοημοσύνη, καταποντίστηκαν, με τον Nasdaq να υποχωρεί σχεδόν 2%.

Τα futures των αμερικανικών μετοχών ήταν σταθερά στις ασιατικές συναλλαγές, καθώς η προσοχή στράφηκε στην έναρξη της περιόδου κερδών του δεύτερου τριμήνου, με μια σειρά από μεγάλες τράπεζες να ανακοινώνουν σήμερα, Παρασκευή.

Πτώση 2,5% στο Τόκιο, φήμες για παρέμβαση στο γεν

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 2,5% από τα ρεκόρ που σημείωσε την Πέμπτη, εν μέσω μεταβλητότητας στο γεν και φημών για παρέμβαση από την ιαπωνική κυβέρνηση.  Ο ευρύτερος δείκτης TOPIX υποχώρησε κατά 0,9%.

Την Παρασκευή, ο κορυφαίος νομισματικός διπλωμάτης της Ιαπωνίας Masato Kanda, δήλωσε ότι οι αρχές θα αναλάβουν δράση ανάλογα με τις ανάγκες στην αγορά συναλλάγματος. Το Reuters μετέδωσε επίσης ότι ο Kanda δήλωσε ότι οι πρόσφατες κινήσεις του γεν ήταν κάπως έντονες, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι αρχές έχουν παρέμβει στο νόμισμα.

Διαβάστε ακόμη