Συμμετέχουν 250 επιχειρήσεις, από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, στο μεγαλύτερο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου της χώρας, που εκτείνεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Agora Athens) και στόχος είναι, στο άμεσο μέλλον, να ξεπεράσουν τις 800. Αυτό γνωστοποιήθηκε στην πρώτη επίσημη εκδήλωση του Agora Athens στο Ζάππειο που διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο καλλιτέχνης Ιάσονας Μέγκουλας aka Cacao Rocks δημιούργησε ζωντανά μία εικαστική εγκατάσταση ερμηνεύοντας την ανοιχτή αγορά της πόλης, ενώ στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου πραγματοποιήθηκε επίδειξη μόδας με δημιουργίες 13 Ελλήνων σχεδιαστών από την Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι «το Agora Athens είναι ένα σημαντικό project του επιμελητηρίου που στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές και τη σημαντικότητα μνημείων του εμπορικού ιστορικού κέντρου της Αθήνας, δηλαδή της ευρύτερης περιοχής Πλάκα-Μοναστηράκι, την αύξηση των ξένων επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας».

Ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων για τη στήριξη στη διοργάνωση της εκδήλωσης που στόχος είναι να γίνει θεσμός, ενώ αναφερόμενος στους Έλληνες σχεδιαστές τόνισε: «Με αυτήν την πρωτοβουλία θέλουμε να δώσουμε μία ώθηση σε ελληνικές εταιρίες του χώρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες αξίζει να αναδειχθούν. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που στηρίζουμε την εξωστρέφεια του ελληνικού επιχειρείν. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου και υπεύθυνος του project, Νίκος Κογιουμτσής, μίλησε για την εξέλιξη του έργου, στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν γίνει, όπως είπε, αρκετά βήματα στην κατεύθυνση των συνεργειών εκ μέρους των έως τώρα 250 επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής με στόχο να αυξηθούν στις 800 και πλέον, από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, στο άμεσο μέλλον. Επισήμανε ότι με τη στήριξη και χρηματοδότηση του επιμελητηρίου και του δήμου έχει δημιουργηθεί μία ψηφιακή πλατφόρμα, έχει οριοθετηθεί ηλεκτρονικά αλλά και με καλαίσθητες πινακίδες η περιοχή, παραχωρείται στον επισκέπτη της περιοχής ελεύθερο wifi, ενώ έχει δοθεί σε αρκετές επιχειρήσεις η δυνατότητα εικονικής περιήγησης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της διοίκησης του Ε.Ε.Α. Γιώργος Καββαθάς, στον χαιρετισμό του, προέτρεψε όλους να ακολουθήσουν το μότο «ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά», υπογραμμίζοντας ότι «το κάθε ευρώ επιστρέφει στη χώρα, συμβάλλει στην οικονομία, στην κοινωνική συνοχή, στις θέσεις εργασίας».

Τέλος, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας Ορσαλία Παρθένη έκανε λόγο για μία «γιορτή για τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα» της Αθήνας και κατ’ επέκταση της χώρας και του πολιτισμού μας, τόνισε τη σημασία του επιμελητηριακού θεσμού ως συμμάχου της επιχειρηματικότητας και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσει η νέα γενιά αυτή την ιστορική, πρώτη αγορά της Αθήνας και συνάμα τη δημιουργικότητα των Ελλήνων σχεδιαστών που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Οι σχεδιαστές μόδας που συμμετείχαν είναι οι ακόλουθοι:

Σωτήρης Γεωργίου
Γιώργος Ελευθεριάδης
Ντενίζ Ελευθερίου
Βασίλης Ζούλιας
Λιάνα Καμπά
Ιωάννα Κουρμπέλα
Χαρά Λεμπέση
‘Αγγελος Μπράτης
Δημήτρης Ντάσιος
Δημήτρης Πέτρου
Maison Faliakos
Kathy – Heyndels
Orsalia Parthenis

Διαβάστε ακόμη: