Ο Σέρχιο Αγκουέρο το καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Μπαρτσελόνα μετά από μια ονειρική πορεία με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Αργεντινός επιθετικός πήγε στη Βαρκελώνη με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες, ωστόσο προς το παρόν τα πράγματα του κυλούν εντελώς διαφορετικά απ’ ότι τα περίμενε.

Αρχικά ο Αγκουέρο τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός. Όταν επανήλθε στην αγωνιστική δράση και τέθηκε στη διάθεση της Μπαρτσελόνα, ένιωσε ένα ξαφνικό πρόβλημα στην καρδιά, το οποίο κι έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη διότι ήταν θέμα υγείας.

Αναλυτικότερα ο Αργεντινός σύμφωνα με την Μπαρτσελόνα ένιωσε ενοχλήσεις που προκλήθηκαν από μια καρδιακή αρρυθμία, η οποία απαιτεί θεραπεία για τρεις μήνες. Παρ’ όλα αυτά πληροφορίες από την Ισπανία έκαναν λόγω για πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του, καθώς το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Τελικά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο Σέρχιο Αγκουέρο φρόντισε να τοποθετηθεί δημόσια και ουσιαστικά να διαψεύσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες περί απόσυρσης. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Ο Αργεντινός ανέφερε ότι ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών και δε βιάζεται να λάβει κάποια απόφαση.

Αναλυτικά η ανάρτησή του αναφέρει:

«Για να τοποθετηθώ επί των φημών, μπορώ να πω ότι ακολουθώ τις συμβουλές των γιατρών της ομάδας, να ολοκληρώσω τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή και να δω την πρόοδό μου μετά από 90 ημέρες. Πάντα θετική σκέψη».