ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ/ΚΕΡΕΜ: Ο Έλληνας διεθνής και ο Τούρκος διεθνής επιθετικός ήταν το plan A και το plan B αντίστοιχα της Μπενφίκα για την θέση του αριστερού εξτρέμ που ήθελαν να κάνουν μεταγραφή.

Οι “αετοί” κάπως έτσι έφτασαν να προσφέρουν στο τέλος Αυγούστου 20.000.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για την αγορά του ” Ντέλια”, λεφτά που δεν είχαν δώσει αυτό το καλοκαίρι για καμία άλλη μεταγραφή (ταβάνι τα 18 εκατομμύρια στην Άλκμααρ για τον Παυλίδη).

Ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να αρνήθηκε αυτή την super προσφορά των Λουζιτανών – λέγεται πως ο ιδιοκτήτης του δικεφάλου τον κοστολογούσε με 25.000.000 μαζί με εφικτά bonus – αλλά το εντυπωσιακό είναι πως ο ίδιος ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον Οργανισμό του ΠΑΟΚ, απάντησε πως δεν τον συγκινούσε η προοπτική της Μπενφίκα!

Ουσιαστικά το “όχι” του παίκτη ήταν αυτό που προηγήθηκε και έφερε μετά και το επίσημο “όχι” του ιδιοκτήτη του κλομπ. Απίστευτο όντως… Κάπως έτσι μετά η Μπενφίκα στράφηκε στον 25χρονο Κερέμ Ακτούρκογλου (34 φορές διεθνής με 6 γκολ) της Γαλατά, που έχει την ίδια χρηματιστηριακή αξία με τον Κωνσταντέλια (από 15.000.000 αμφότεροι).

Ο Ακτούρκογλου αποτέλεσε βασικό στόχο του Παναθηναϊκού μέσα στο καλοκαίρι, το προσπάθησε πολύ ο Ατζούν αλλά η Γαλατά δεν έπεφτε σε 7 ψηφιο transfer fee. To deal Μπενφίκα – Γαλατά για τον Κερέμ Ακτούρκογλου έκλεισε στα 12.000.000 συν 3.000.000 bonus στόχων, συν ποσοστό μεταπώλησης…

ΛΙΒΑΙ ΓΚΑΡΣΙΑ: Μια ακόμη επιβεβαίωση της στήλης, πως μετά την Ζενίτ, υπάρχει κι άλλη ρώσικη ομάδα, που είχε εκφράσει επίσημα την πρόθεση της για την αγορά του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ. Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, λοιπόν, έγινε γνωστό το όνομα της, πρόκειται για την δεύτερη στην βαθμολογία Κράσνονταρ!

Ψάχνει επιθετικό αφού πουλάει τον βασικό της, διεθνή Κολομβιανό, Κόρντομπα!

Μάλιστα εδώ και μια εβδομάδα γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο κλαμπ και έτσι εξηγείται πως η ΑΕΚ κινείται στο μέτωπο της Αγγλίας για την απόκτηση δυο και όχι ενός σέντερ φορ. Αυτό, από μόνο του, δείχνει πως έχει ωριμάσει στο μυαλό των Ηλιόπουλου/Αλμέιδα η πώληση του Λιβάι Γκαρσία και είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά!

Κάτι που γνωρίζει και ο παίκτης , με τον Λιβάι Γκαρσία να καλύπτεται από τα 3.200.000 ευρώ που του προσφέρει ετήσιες αποδοχές η Κράσνονταρ. Σύμφωνα με την ρωσική εκδοχή, η ΑΕΚ ζητάει 23.000.000 ευρώ συν bonus στόχων, με την Κράσνονταρ να προσφέρει από 17 ως 20 εκατομμύρια κι ανάλογα με το ποσό μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό μεταπώλησης.

Συν bonus όχι πάνω από 2,5 εκατομμύρια!! Θυμίζω πως η ΑΕΚ έχει το 60 % και η Μπειτάρ το 40 % του Λιβάι Γκαρσία, ποσόστωση που ισχύει σε ενδεχόμενη πώληση αφού πρώτα αφαιρεθούν από το όποιο transfer fee τα 2.200.000 ευρώ που είχαν ξοδέψει οι κιτρινόμαυροι για την αγορά του από την ισραηλινή ομάδα. Χαίρετε…

ΑΝΤΟΝΙ ΜΑΡΣΙΑΛ: Ο 30 φορές διεθνής Γάλλος φορ, που τον Δεκέμβριο θα κλείσει τα 29 του χρόνια, με τα 10.000.000 ευρώ σημερινή X.Α. (ενώ πριν απο μια 4ετία έκανε limit up η μετοχή του στα 65 εκατομμύρια), ο οποίος κυκλοφορεί από τον Ιούνιο ελεύθερος στην αγορά, είναι το μεταγραφικό κόλπο γκρόσο που προσπαθεί να κάνει τον μήνα Σεπτέμβριο για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Μάριος Ηλιόπουλος!

Πολλοί πάντως τον συνδυάζουν με ενδεχόμενη πώληση του Λιβάι Γκαρσία σε ρωσική ομάδα, να είναι δηλαδή ο αντικαταστάτης του. Άλλωστε τόσο για τον Μαρσιάλ που είναι free agent, όσο και για την Ρωσία το μεταγραφικό παράθυρο θα είναι ανοικτό όλο τον Σεπτέμβριο/δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου!

Πάμε και στο ψητό: η πρόταση που φέρεται να έχει καταθέσει η ΑΕΚ στον Μαρσιάλ είναι για ετήσιες αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ (μαζί με το signing bonus που θα εισπράξει ως ελεύθερος). Αν τις αποδεχτεί και γίνει …κάτοικος Opap Arena θα έχει το υψηλότερο συμβόλαιο στην ΑΕΚ, ανώτερο και από του Λαμέλα των 3.000.000 τον χρόνο!

Ο Μαρσιαλ ως χαρακτήρας είναι αυτό που λένε : “ποδοσφαιρική ντίβα”!!! Τον πλησίασε ο ΠΑΟΚ τον περασμένο Μάιο, με το δέλεαρ μάλιστα του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Γάλλος ούτε που ασχολήθηκε μαζί τους και κατά επέκταση με την Ελλάδα.

Η ΑΕΚ… πήγε στον Μαρσιάλ μέσα Αυγούστου, με πολλά λεφτά και φιλόδοξο πρότζεκτ αλλά η πλευρά του Γάλλου το … έπαιζε ψηλομύτης! Δεν έλεγε όχι αλλά … αν θέλετε περιμένετε την σειρά σας!

Λέγεται μάλιστα πως η ΑΕΚ του έδωσε διορία να απαντήσει στην προσφορά της αλλά ποτέ ο Γάλλος σταρ δεν μπήκε στον… κόπο να τον κάνει.

Μέχρι που πριν απο λίγες ημέρες κι αφού προφανώς ο Μαρσιάλ δεν είχε τις προτάσεις που περίμενε από Ισπανία/Αγγλία/Γαλλία και Σαουδική Αραβία, η πλευρά του ποδοσφαιριστή ήταν εκείνη που… επέστρεψε και κτύπησε την πόρτα της ΑΕΚ, για το αν ισχύει/μπορούν να υπολογίζουν στην προσφορά που τους είχαν καταθέσει τον Αύγουστο.

Με την έννοια πως ο Μαρσιαλ ήθελε να δεί/σταθμίσει όλες τις επιλογές που έχει πριν αποφασίσει. Η πλευρά της ΑΕΚ, όντως πολύ επιφυλακτική, άνοιξε ξανά την υπόθεση Μαρσιάλ, φροντίζοντας να κάνει απευθείας ραντεβού – δια ζώσης – και με τον παίκτη.

Τι λέει το ρεπορτάζ; Πως ο Μαρσιάλ παραμένει μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση για την ΑΕΚ, η οποία πάντως δεν έχει καεί!

Είναι ανοικτή, σε βαθμό που θα γίνει – αν δεν έγινε ήδη – και επικοινωνία του Μαρσιάλ με τον κόουτς Αλμέιδα. Για την ιστορία ο Μαρσιάλ δεν έχει επίσημο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο 2024, καταγράφοντας την περασμένη σεζόν 17 συμμετοχές (κανέναν 90λεπτο) από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Μετά είχε τραυματισμούς και μπήκε στην transfer list των μπέμπηδων, στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του…

Διαβάστε ακόμη: