Ο ιδιοκτήτης της Χαλ, Ατζούν Ιλιτζάλι έχει εκφράσει την επιθυμία εδώ και αρκετούς μήνες να αγοράσει και δεύτερη ομάδα, έχοντας προηγουμένως απεμπλακεί από την ιρλανδική Σέλμπουρν.

Ο «Mr. Survivor» παραδέχθηκε πως στόχος του πλέον είναι να «ρίξει δίχτυα» στο σλοβένικο ποδόσφαιρο. Μάλιστα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν αποκαλύπτοντας τα πλάνα του.

«Σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μια ομάδα στη Σλοβενία. Περάσαμε αρκετό καιρό στην Ελλάδα, αλλά δεν βρήκαμε την ομάδα που θέλουμε. Τώρα πιστεύω πως το σλοβένικο πρωτάθλημα είναι το καταλληλότερο για εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος επιχειρηματίας με τις Ολίμπια Λουμπλιάνας και Μούρα να φαντάζουν ως οι επικρατέστερες ομάδες.

Οι πληροφορίες  αναφέρουν πως μετά την απόφαση του Ατζούν να μην προχωρήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Βόλου, έβλεπε με καλό μάτι το ενδεχόμενο να στραφεί στη Λαμία.

Το επιτελείο του ιδιοκτήτη της Χαλ είχε προκρίνει την ομάδα της Φθιώτιδας για τις ποδοσφαιρικές επενδύσεις του, εκφράζοντας μάλιστα θετική άποψη για την φετινή πορεία της ομάδας.

Επιπρόσθετα, το γεγονός πως η πόλη βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα, αλλά και πως θεωρείται νοικοκυρεμένη έχοντας έναν συγκεκριμένο πυρήνα οπαδών ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά που άρεσαν στον Ατζούν.

Εν τέλει, θεώρησε πιο safe να ασχοληθεί με την ποδοσφαιρική αγορά της Σλοβενίας, όπου πλέον αναμένονται εξελίξεις, εκτός και αν παραμείνει στο κάδρο η επιλογή συλλόγου της ελληνικής Super League.

Αποκάλυψη Μπαλτάκου για τελικό, ΟΑΚΑ, Βόλο και… Αλαφούζο – Έβγαλε είδηση για προπονητή της Εθνικής!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο και τόνισε πως η απόφαση της ομοσπονδίας σήμερα είναι να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός από την στιγμή που το Πανθεσσαλικό δεν πληροί τις προϋποθέσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή με τις κάμερες ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει ενέργειες και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

«Η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την προκήρυξη του Κυπέλλου. Η προκήρυξη είναι σαφής, όταν μία ομάδα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και η άλλη από την Αθήνα, το γήπεδο διεξαγωγής είναι στον Βόλο.

Μετά τον τελικό του 2022 ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ ζήτησε όταν μία ομάδα είναι από την Αθήνα και η άλλη από τη Θεσσαλονίκη δεν γίνεται να μετακινείται 20.000 κόσμος στην Αθήνα και από την άλλη πλευρά να κάνουν μόλις 500 μέτρα. Το ακούσαμε αυτό το αίτημα και πήραμε την απόφαση ότι όταν θα είναι μία ομάδα από τη Θεσσαλονίκη και μία από την Αθήνα τότε ο τελικός Κυπέλλου θα γίνεται στον Βόλο γιατί είναι ένα γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις για έναν τέτοιο αγώνα.

Αν δεν έβγαινε ο νέος νόμος τότε το γήπεδο θα ήταν έτοιμο. Τώρα, το γήπεδο χρειάζεται και κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο και γι΄ αυτό ο αγώνας του Βόλου με την Κηφισιά θα γίνει χωρίς κόσμο γιατί δεν έχει όλα αυτά που χρειάζονται σύμφωνα πάντα με τον νέο νόμο.
Ο Βόλος δεν μπορούσε να ξέρει από το 2022 ότι θα αλλάξει ο νόμος. Πριν τον νέο νόμο το Πανθεσσαλικό ήταν κατάλληλο για αγώνες. Για τις κάμερες που χρειάζεται το Πανθεσσαλικό δεν είναι μεγάλο το ποσό, αλλά για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι αρκετά. Δεν ξέρω αν ο χρόνος είναι υπαρκτός και μπορούν να εγκατασταθούν και τα δύο ώστε να μπορέσει ο φετινός τελικός Κυπέλλου να γίνει με παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό.

Για να καταλάβετε για τα ποσά αν οι κάμερες είναι 5 στο γήπεδο χρειάζονται 50.000 ευρώ. Η αστυνομία ζητάει πάρα πολλές κάμερες τόσο εντός όσο και περιμετρικά του γηπέδου. Ο χρόνος είναι το πρόβλημα, δεν είναι τόσο οικονομικό το ζήτημα. Το Πανθεσσαλικό δεν ανήκει στην ΕΠΟ, αλλά στον δήμο Βόλου. Γι΄ αυτό είναι καλό αυτά να τα ρωτήσετε στον Δήμο Βόλου και τον κ. Μπέο.

Όσον αφορά για το αίτημα του Παναθηναϊκού, η πράσινη ΠΑΕ τόνισε ότι αν δοθούν 11.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα τότε ο τελικός να γίνει καλύτερα κεκλεισμένων γιατί φοβάται για επεισόδια γιατί με το νέο νόμο… καπάκι να πέσει στο γήπεδο τιμωρείσαι-είδατε τι έγινε με τον ΠΑΟΚ-και έτσι ο Παναθηναϊκός φοβάται να μην κουβαλάει τιμωρία για τη νέα σεζόν.

Με τα τωρινά δεδομένα ο τελικός θα γίνει στον Βόλο κεκλεισμένων των θυρών. Για το ΟΑΚΑ που μου λέτε και ο Άρης να αλλάξει γνώμη και να δεχθεί αλλαγή έδρας θέλω να επισημάνω ότι ούτε το ΟΑΚΑ δεν είναι έτοιμο. Το ΟΑΚΑ έχει τουρνικέ, αλλά δεν έχει κάμερες. Ο νέος νόμος βγήκε μετά την δολοφονία του αστυνομικού. Μετά την σημερινή σύσκεψη κι αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού θα γίνει στον Βόλο και χωρίς κόσμο, τελεία και παύλα».
Για το θέμα προπονητή στην Εθνική Ελλάδας: «Κανονικά αυτό θα ήταν θέμα της καινούργιας διοίκησης της ΕΠΟ αλλά επειδή ακολουθεί ένα φιλικό παιχνίδι με την Γερμανία τον Ιούνιο δεν μπορεί η Ελλάδα να πάει χωρίς προπονητή στον πάγκο.

Οι επίσημοι αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Φινλανδία, οπότε η Εθνική μας πρέπει να έχει έναν σταθερό και σίγουρο προπονητή ακόμα και πριν το φιλικό με την Γερμανία.
Βέβαια, αν μείνει ο κ. Πογέτ τότε δεν αλλάζει κάτι. Την άλλη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για να αποφασιστεί τι θα γίνει με το θέμα προπονητή στον πάγκο της Ελλάδας”, είπε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Πηγαδάκι Αλαφούζου – Καρυπίδη: “Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει”!

Λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Θοδωρής Καρυπίδης είχαν μια μίνι κουβέντα.

Οι μεγαλομέτοχοι των Παναθηναϊκού και Άρη, που συμμετέχουν στο μεγάλο ματς συμφώνησαν σε κάτι, πως δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με την έδρα του τελικού.

Ο Αλαφούζος είπε αρχικά: «δεν γίνεται αυτό το πράγμα κάθε χρόνο με τον τελικό» με τον Καρυπίδη να του απαντά: «ναι είναι αδιανόητο. Κι εμείς μετά από τόσα χρόνια είμαστε σε έναν τελικό και έχουμε φτάσει έως εδώ χωρίς να ξέρουμε σε ποιο γήπεδο θα γίνει το παιχνίδι».

Ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε μετά τη σύσκεψη στην ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου πως το ματς θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό κεκλεισμένων των θυρών, καθώς το γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Οι δύο Τούρκοι που θα ήθελε ο Κοβάσεβιτς στον Ολυμπιακό

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντάρκο Κοβάσβιτς στην Τουκία στάθηκε ο Κώστας Νικολακόπουλος μεταφέροντας το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Ο τεχνικός διευθυντής των ερυθρολεύκων μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε και επισήμανε αυτό που είχε τονίσει και προ ημερών ο ρεπόρτερ των Πειραιωτών ότι δηλαδή, είναι αποκύημα φαντασίας τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα ότι ο Ολυμπιακός θα ζητούσε την αλλαγή της έδρας του αγώνα με την Φενέρμπαχτσέ.

Ο Κοβάσεβιτς σχολίασε επίσης την απουσία του Ποντένσε, λέγοντας ότι είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό γιατί έχει και άλλες επιλογές πολύ καλές στην επίθεση. Ανέφερε ότι οι δύο ομάδες μοιάζουν γιατί είναι και πολύ επιθετικόγενείς, μίλησε πολύ κολακευτικά για τους Τάντιτς, Ντζέκο, Μπατσουαγί και Φρεντ και ερωτηθείς για το ποιους Τούρκους θα ήθελε στον Ολυμπιακό ο Κοβάσεβιτς είπε τον 19χρονο Αρντά Γκιουλέ τον οποίο αγόρασε η Ρεάλ από τη Φενέρ το καλοκαίρι και συμπλήρωσε: «Αν θα ήθελα έναν επιθετικό τότε θα επέλεγα τον Ενες Ουνάλ», τον 26χρονο στράικερ της Χετάφε που παίζει δανεικός στη Μπόρνμπουθ.

Τέλος ο Κώστας Νικολακόπουλος μίλησε για την πρώτη τοποθέτηση που έκανε ο Μεντιλίμπαρ για το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με τη Φενέρ στην Τουρκία δείχνοντας ότι έχει στο μυαλό τους ακόμη περισσότερο από το 6-1 το 1-4 από την Μακάμπι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.
Ειπε στη συνέχεια ότι πάνω από όλα η ομάδα του πρέπει να παίξει έξυπνα, προφανώς εννοώντας ότι δεν το είχε κάνει στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι που άφησε πολλούς χώρους και δεύτερον τόνισε ότι στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για να έχει πιθανότητες πρόκρισης σαν να έλεγε, δηλαδή, ότι δεν μπορεί να γίνονται συνεχώς ανατροπές επειδή έγινε το 6-1 στο δεύτερο ματς με τους Ισραηλινούς.

Συμφωνία Σαββίδη με Λουτσέσκου για τις μεταγραφές – Ζητάει 1.2 εκατ. για να μείνει στον ΠΑΟΚ ο Μεϊτέ

Τα πλάνα του Ράζβαν Λουτσέσκου και τα δεδομένα για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, μετέφερε μέσω του bwinΣΠΟΡ FM o Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.

Συζητώντας με τον Βάιο Τσούτσικα και τον Μιχάλη Τσόχο, ο ρεπόρτερ του «δικεφάλου» παρέθεσε τα δεδομένα που υπάρχουν αναφορικά με την παρουσία του Μπάμπα Ράχμαν στην ενδεκάδα του ματς της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League, η οποία είναι το πιθανότερο σενάριο: «Από τον αγώνα με τη Ντινάμο και μετά δεν μπήκε σε προπονήσεις ο Μπάμπα. Θα πάει σιγά-σιγά, αλλά υπάρχει αισιοδοξία στον ΠΑΟΚ ότι θα παίξει στη Λεωφόρο. Ανοικτό του Ότο για αριστερά. Δεν αποκλείεται για Βιεϊρίνια. Είχε ενδιαφέρον η ανάλυση του Λουτσέσκου για τις βασικές αρχές του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ».

Eπιπλέον αναφέρθηκε και στον Σουαλιχό Μεϊτέ, του οποίου η παραμονή αποτελεί προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να γεφυρώσει το οικονομικό χάσμα με την Μπενφίκα προκειμένου να τον διατηρήσει στο ρόστερ του: «Είναι αποφασισμένο να μην γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Πρώτο μέλημα η παραμονή Μεϊτέ. Υπάρχουν διαφορές στο οικονομικό κομμάτι Μπενφίκα. Τον θέλει πολύ ο ΠΑΟΚ.»

Έχει στο μυαλό του και Τζολάκη ο Μεντιλίμπαρ

Τα τελευταία νέα του Ολυμπιακού, ο οποίος φορτσάρει, πλέον, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, μετέφερε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Σταματέλος.

Ο ρεπόρτερ των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι σήμερα ο Μεντιλίμπαρ περιμένει και τον Ελ Κααμπί να μπει στις προπονήσεις, αφού επέστρεψε τελευταίος από τους διεθνείς στον Ρέντη, και η ομάδα ξεκινάει, ουσιαστικά, την προετοιμασία της για το μεγάλο παιχνίδι, που θα κρίνει, πιθανότατα, πολλά για τους Πειραιώτες στη μάχη του πρωταθλήματος.

Σε σχέση με τις σκέψεις του Βάσκου τεχνικού, ο Σταματέλος σημείωσε πως ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει στο μυαλό του και τον Τζολάκη αντί του Πασχαλάκη και αυτό είναι, μάλλον, το μοναδικό δίλημμά του για την 11άδα. Οι άλλοι 10 φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει».

Διαβάστε ακόμη: