Μανώλης Σιώπης: Τα τουρκικά ΜΜΕ επανάφεραν / επιμένουν πως ο Παναθηναϊκός θέλει τον βασικό αμυντικό μέσο της Εθνικής Ελλάδας και της απερχόμενής πρωταθλήτριας Τράμπζονσπορ. Ο 29χρονος μέσος, που έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, όντως θέλει να αποχωρήσει και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όπως και το τουρκικό κλαμπ δεν πρόκειται να του… σταθεί εμπόδιο αφού ουσιαστικά τον έχει ήδη βάλει στην μεγάλη καλοκαιρινή του transfer list.

Τι δεδομένα υπάρχουν στην υπόθεση; Ο Σιώπης θα θέλει ένα συμβόλαιο 600 με 700.000 ευρώ ετησίως. Η Τράμπζονσπορ που τον αγόρασε με 1.000.000 και τον περασμένο Ιανουάριο τον τιμολογούσε με 3.500.000, πλέον είναι πολύ πιεσμένη από το τρομερό οικονομικό της άνοιγμα και ίσως αναγκαστεί στο τέλος να συμβιβαστεί και με… 6ψηφιο ποσό!

Ο Παναθηναϊκός εφόσον δεν ανανεώσει τον Κουρμπέλη θα μπορεί να προσφέρει στον Σιώπη το συμβόλαιο που θέλει. Σαφώς θα προτιμούσε να τον πάρει ως ελεύθερο ή με χαμηλό transfer fee και σε αυτό μπορεί να βρει …σύμμαχο του τον ατζέντη του άσου, Χρήστο Δημητριάδη. Σημαντική λεπτομέρεια: Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου, είχε συνεργαστεί τέλεια με τον ατζέντη Δημητριάδη για να πάρει η ΑΕΚ τον Λάζαρο Ρότα με… παρόμοιο τρόπο.

Αρχές Σεπτέμβρη του 2021, με κόστος μόλις 200.000 ευρώ κι ενώ μέχρι και 15 μέρες πριν η Φορτούνα Σιτάρντ δεν έπεφτε κάτω από το εκατομμύριο. Ο agent Δημητριάδης τότε είχε καταλυτική συμμετοχή στο «κόλπο γκρόσο», κάτι που εκτίμησε ο Παπαδημητρίου (δική του επιλογή ήταν ο Ρότα στην Ένωση, όπως και το «φάγωμα» του Μπακάκη)! Λέτε να έχουμε… επανάληψη σκηνικού με τον Σιώπη στον Παναθηναϊκό;


Δημήτρης Κουρμπέλης: Υπάρχει μία… ανησυχητική σιγή ασυρμάτου στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Παρότι αρχηγός, παρότι Έλληνας και δεμένος με τον Παναθηναϊκό, αποτελεί τον μοναδικό από την… «τάξη του ’23» που είχαν λήξη συμβολαίου αυτό τον Ιούνιο και ακόμη δεν υπάρχει deal done (Πέρεθ, Σχένκεφελντ, Αϊτόρ ανανέωσαν γρήγορα ή πιο αργά, έρχεται και ο Σάρλια).

Ήρθαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του στη NOVA, για μεταγραφικά λάθη στην περίοδο του Ιανουαρίου που άφησαν αβοήθητη την ομάδα –έμμεσα ήταν απόδοση ευθύνης στον Γιοβάνοβιτς αλλά και στη διοίκηση– τα οποία (όταν μιλάμε για Ελλάδα) δεν συνάδουν με παίκτη που είναι έτοιμος να ανανεώσει με το κλαμπ. Ο Κουρμπέλης βέβαια αλήθειες είπε (και μπράβο του, δείγμα της προσωπικότητας του να μην φοβάται να κάνει κριτική και… αυτοκριτική), κοινά παραδεκτές μάλιστα, αλλά στα μέρη μας αυτές και δεν συνηθίζονται και παρεξηγούνται εύκολα.

Ήδη άλλωστε υπάρχουν… συνωμοσιολόγοι που υποστηρίζουν πως τα είπε γιατί είναι φευγάτος και προεξοφλούν πως θα πάει στον…ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ! Από το περιβάλλον του άσου (και το μανατζερικό). Για την… ιστορία ( που ενίοτε επαναλαμβάνεται) να θυμίσω πως ο Κουρμπέλης είναι πελάτης του Πασχάλη Τουντούρη και μάλιστα ο… τελευταίος του στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας μεγαλοατζέντης πέρσι δεν είχε συμφωνήσει με τον Αλαφούζο –με Γιοβάνοβιτς πάλι προπονητή– στην ανανέωση σήριαλ του Χατζηγιοβάνη (τον πήγε στην Ανκαραγκουτσού) ενώ ο δικός του πελάτης Αλεξανδρόπουλος πουλήθηκε στη Σπόρντιγκ…


Δημήτρης Γιαννούλης: Πόσο εφικτό είναι αυτό το καλοκαίρι να επιστρέψει στην Super League για λογαριασμό Μπιγκοφοράτης ομάδας; Σχεδόν ανέφικτο και είμαστε απόλυτοι για αυτό. Πρώτον, την τρέχουσα και τελευταία του σεζόν στη Νόριτς, οι ετήσιες αποδοχές του εκτοξεύονται στις 920.00 ευρώ. Συμβόλαιο που δεν υπάρχει περίπτωση να βρει σε μεγάλη ελληνική ομάδα.

Δεύτερον, έχει μόλις ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τα «καναρίνια» αλλά σε πρόσφατη ερώτηση του ατζέντη του, Βασίλη Παναγιωτάκη, με τι ποσό πωλείται, η απάντησή τους ήταν 6.000.000! Μάλιστα η Νόριτς, τέλη Μαΐου, δε δείχνει καμία πρόθεση να τον δώσει με λιγότερα από 4.500.000 (πέντε εκατομμύρια είναι η χρηματιστηριακή του αξία). Τι μπορεί να συμβεί σε 2 μήνες δεν ξέρω, ανάλογα με την ζήτηση αλλά και τις πιέσεις που μπορεί να εξασκήσει η πλευρά του παίκτη…


Γκάρι Ροντρίγκες: Επήλθε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τη λύση του συμβολαίου του, παρότι αυτό έληγε τον Ιούνιο του 2024. Ο 32χρονος εξτρέμ αποκτήθηκε ως ελεύθερος πριν από δύο χρόνια, μετά από επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς, αν και προηγουμένως ο ΠΑΟΚ είχε κάνει πίσω στην επιστροφή του στην Τούμπα, λόγω του… ιατρικού ιστορικού του.

Και η αλήθεια είναι πως στον Ολυμπιακό, παρά τις υψηλότατες αποδοχές του είχε ελάχιστη συνεισφορά αφού αποδείχθηκε… «Ελ Σιντ». Το σώμα του ήταν… διαλυμένο μυϊκά και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να… τραυματιστεί! Αν δεν κάνω λάθος στη διετία του στους «ερυθρόλευκους» έβγαλε εννιά (9) μυϊκούς τραυματισμούς!

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ο Ολυμπιακός πολύ νωρίς και εν όψει της ερχόμενης σεζόν κινήθηκε για να απαλλαγεί από ένα βαρίδι (αγωνιστικό και οικονομικό) που θα του κόστιζε 1.400.000 ευρώ. Αυτές ήταν οι αποδοχές που προέβλεπε ο τρίτος χρόνος του κλιμακωτού συμβολαίου του Γκάρι.

Διαβάστε ακόμη: