Το πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Με απόφαση των υφυπουργών Θεόδωρου Σκυλακάκη και Γιάννη Οικονόμου το λεγόμενο «καλλιτεχνικό προσωπικό» της ΕΡΤ, δηλαδή όλες οι ειδικότητες, εκτός των δημοσιογράφων και των διοικητικών, περίπου 1.500 άτομα μαζί με τα μέλη των Μουσικών Συνόλων, θα λάβουν αυξήσεις από 50 έως 100 ευρώ τον μήνα. Για κάθε έτος προκύπτει ένα επιπλέον κονδύλι της τάξης του 1.490.714 ευρώ, που είναι περίπου το 2,3% της συνολικής μισθοδοσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφηκε στις 15 Δεκεμβρίου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το καλλιτεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ διαχωρίζεται σε πέντε συνολικά κατηγορίες. Στις τέσσερεις κατηγορίες είναι ενταγμένες όλες οι τεχνικές και καλλιτεχνικές ειδικότητες του προσωπικού και στην πέμπτη εντάσσονται οι μουσικοί. Στην πρώτη κατηγορία (σκηνοθέτες, παραγωγοί, διευθυντές φωτογραφίας) το ποσό αύξησης ανέρχεται στα 100 ευρώ, στη δεύτερη κατηγορία (γραφίστες, μοντέρ, σκηνογράφοι, εικονολήπτες, ηχολήπτες, μουσικοί παραγωγοί – επιμελητές) η αύξηση ανέρχεται στα 85 ευρώ, στην τρίτη κατηγορία, με αύξηση 75 ευρώ, ανήκουν οι βοηθοί των παραπάνω κατηγοριών καθώς και οι συντονιστές – αναλυτές προγράμματος και στην τέταρτη οι βοηθοί σκηνογράφων και οι ενδυματολόγοι.

Στην πέμπτη κατηγορία η αύξηση θα είναι 38 ευρώ, με επιπλέον αύξηση για όσους δεν λαμβάνουν το επίδομα μουσικού οργάνου. Την ίδια ώρα, σε 17 νέες προσλήψεις, συνολικά, θα προχωρήσει στις αρχές του 2022 η κρατική ραδιοτηλεόραση μέσω προκηρύξεων που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες. Οι συμβάσεις μίσθωσης έργου είναι διάρκειας ενός έτους και αφορούν τις ειδικότητες δημοσιογράφων και τεχνικών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόσληψη έξι συμβασιούχων για την ΕΡΤ3, εκ των οποίων τρεις είναι δημοσιογράφοι και άλλοι τρεις σε τεχνικές ειδικότητες.

Για την εταιρική επικοινωνία προβλέπεται η πρόσληψη τριών δημοσιογράφων, ενώ για τη διεύθυνση μάρκετινγκ θα προσληφθούν άλλοι τρεις συμβασιούχοι για την προβολή προγράμματος. Επίσης, προβλέπεται σύμβαση για έναν μακενίστα και έναν κατασκευαστή εξοπλισμού καθώς και τρεις συμβάσεις για την παρακολούθηση και την εξασφάλιση της ομαλής ροής του τηλεοπτικού αέρα.