Σημαντική αύξηση αναμένεται να παρουσιάσει από σήμερα η επιβατική κίνηση στα βασικά λιμάνια της Αττικής λόγω της εξόδου των εκδρομέων για διάφορα νησιάτων Κυκλάδων και του Αιγαίου.

Εκατοντάδες επιβάτες αναμένεται να φύγουν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς για την Κυριακή 1η Μαϊου μεταφέρθηκε τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικό Σώμα, δημοφιλέστεροι προορισμοί για φέτος κατά τη διάρκεια της εξόδου του Πάσχα αλλά και της Πρωτομαγιάς είναι οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Ρόδος.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 16 απόπλοι πλοίων, 9 από το λιμάνι της Ραφήνας και 9 από το Λαύριο.

Δεμένα τα πλοία την Κυριακή λόγω πανελλαδικής απεργίας

Σημειώνεται, ότι την Κυριακή, 1η Μαϊου, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ενημερώσει για τις αλλαγές στις αναχωρήσεις των πλοίων τη συγκεκριμένη ημέρα ενώ καλό είναι οι επιβάτες, για οποιαδήποτε πληροφορία, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.