Ο Ευστάθιος Αυγουστάκης, τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε μέσα από το MasterChef 4, αποφάσισε να αλλάξει την ζωή του, να απαρνηθεί τα εγκόσμια και χειροτονήθηκε μοναχός.

Tο κοινό τον αγάπησε όχι μόνο για τις μαγειρικές του ικανότητες, αλλά κυρίως για το μεγαλείο της ψυχής του και την καλοσύνη της καρδιάς του καθώς βρέθηκε στην Αφρική κάνοντας φιλανθρωπικό έργο και μαγειρεύοντας για παιδιά που το είχαν ανάγκη.

Πλέον, έχει αλλάξει ζωή και απαρνείται τα εγκόσμια. Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr, πριν από μερικές ημέρες, κατά τον Εσπερινό της Παναγίας Ελευθερώτριας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων χρίστηκε μοναχός από τα χέρια του Μητροπολίτου Τρίκκης Χρυσοστόμου, λαμβάνοντας το Μοναχικό σχήμα και το όνομα «Ευμένιος».

Την επομένη, στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο μοναχός Ευμένιος εισήλθε στη χαρά του Κυρίου του λαμβάνοντας τον πρώτο βαθμό ιεροσύνης καθώς ο κ. Χρυσόστομος τον χειροτόνησε διάκονο, με τους πιστούς να αναφωνούν «Άξιος».

Από το MasterChef, στην Εκκλησία

«Εμένα ήταν παιδικός μου πόθος, πέρασε μετά στα νεανικά μου χρόνια και παρέμεινε, παρόλο που ακολούθησα τις σπουδές μου στη γεωπονία και στη μαγειρική. Ο πόθος παρέμενε και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, συν Θεώ έγινα τη Δευτέρα το βράδυ μοναχός με ρασοευχή και την Τρίτη το πρωί διάκονος και το βράδυ πρεσβύτερος αρχιμανδρίτης», δηλώνει ο πατέρας Ευμένιος.

«Δεν έγινε κάτι, απλά ήταν το σχέδιο του Θεού να γίνει τώρα. Προηγήθηκε, βέβαια, ένα συγκλονιστικό τροχαίο δυστύχημα, έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή η μητέρα και το ανιψάκι μου. Ουδέποτε όμως έχασα την πίστη μου», εξομολογείται ο πρώην παίκτης του MasterChef.

«Το MasterChef είναι ένα πολύ σοβαρό ριάλιτι, μαθαίνεις μέσα από αυτό πολλά πράγματα. Πολλοί με ρωτούσαν εάν θα ξαναπήγαινα, δεν νομίζω όμως να το έκανα» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Στάθης Αυγουστάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται να αναλάβει τα συσσίτια της μονής και της θρησκευτικής κατασκήνωσης της περιοχής.

«Στους κόλπους της Εκκλησίας με θυμόντουσαν από το MasterChef. Δεν το πίστευαν στην αρχή, τους έκανε φοβερή εντύπωση», παραδέχεται με χιούμορ ο Στάθης Αυγουστάκης ως Πατέρας Ευγένιος.

Διαβάστε ακόμη