Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης (21/11) ο «δράκος των Εξαρχείων» στην Κάνιγγος.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, μετά από συνδυαστική ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών και των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, σε συνδυασμό και με τις καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων.

Ο 23χρονος άνδρας από τη Συρία μέσα σε τέσσερις μέρες πραγματοποίησε τέσσερις επιθέσεις ανάμεσα σε αυτές και σε ένα 13χρονο κοριτσάκι στα Εξάρχεια.

Οι επιθέσεις του «δράκου των Εξαρχείων»

Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι μέσα σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια όπου στεγάζεται ιατρείο. H γιατρός με την κίτρινη ζακέτα που φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο μπήκε και κατευθύνθηκε προς το ασανσέρ. Ο άνδρας που φορά βερμούδα και παντόφλες φαίνεται να της λέει κάτι και στη συνέχεια προσπάθησε να την ακινητοποιήσει για να της επιτεθεί.

Η γυναίκα έβαλε τις φωνές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αυτή ήταν η πρώτη επίθεση του άνδρα που έχει σκορπίσει τον τρόμο σε γυναίκες, αλλά και ανήλικα κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας, στις 16 Νοεμβρίου, την περασμένη Πέμπτη.

Για καλή τύχη της γιατρού που δέχθηκε την επίθεση, συνάδελφός της κατέβηκε από το ασανσέρ και πήρε τον δράστη στο κυνήγι.

«Πλησιάζω, ακούω φωνές, σαν να έγινε μια έντονη συζήτηση, μια έντονη κουβέντα. Με το που ανοίγω την πόρτα λέω ”θα αφήσετε το ασανσέρ να πάμε στη δουλειά μας;” και με το που ανοίγω την πόρτα βγαίνει σφαίρα αυτός έξω. Είχε πραγματικά παγώσει. Η φωνή της βγήκε ίσα ίσα, γιατί δεν κατάλαβα και εγώ τι είχε πάθει», είπε ο συνάδελφος της γιατρού.

Το επόμενο θύμα του, δύο μέρες μετά, ένα κοριτσάκι μόλις 13 ετών.

Στην οδό Βαλτετσίου, στις 14:05 το μεσημέρι του Σαββάτου, την ώρα που η ανήλικη έβγαινε από γυμναστήριο την έπιασε από τη μέση και προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, με το παιδί να αντιδρά και τον δράστη να το βάζει στα πόδι.

Ανενόχλητος, θρασύτατος και ασύλληπτος συνέχισε την αρρωστημένη δράση του.

Τα σημεία που χτύπησε ο «δράκος των Εξαρχείων»:

Στη συνέχεια επιτέθηκε σε 29χρονη στην οδό Νικηταρά στις 07:15 το πρωί. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο δράστης να ακολουθεί την 29χρονη που περπατά ανυποψίαστη. Την ακινητοποίησε, την έριξε στο έδαφος και προσπάθησε να τη βιάσει.

Η 29χρονη δικηγόρος σε σοκ έβαλε τις φωνές. Για καλή της τύχη κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν σε κατάστημα βγαίνει έξω και ο δράστης τρέπεται σε φυγή.

«Ακούσαμε φωνές και ουρλιαχτά, βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει και είδαμε κάποιον που ήταν πάνω σε μια κοπελίτσα μικρή. Αυθόρμητα μου βγήκε η φωνή, έβαλα τις φωνές και αυτός φοβήθηκε. Έφυγε βέβαια ψύχραιμος» είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Mega.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες έτρεξαν να την βοηθήσουν και κάλεσαν την Αστυνομία.

«Ήταν πολύ ταραγμένη, προσπαθήσαμε να την συνεφέρουμε. Της φτιάξαμε ένα καφεδάκι να ηρεμήσει το κορίτσι μέχρι να έρθει η αστυνομία να επιληφθεί του θέματος», ανέφερε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δίχως να πτοείται ο «Δράκος των Εξαρχείων» περπάτησε από τη Νικηταρά μέχρι την Ζωοδόχου Πηγής, ψάχνοντας το επόμενο θύμα του.

Δέκα λεπτά μετά την επίθεση σε βάρος της 29χρονης ο ίδιος δράστης έστησε καρτέρι στην οδό Ζωοδόχου Πηγής σε μία 27χρονη. Της όρμηξε, της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να τη βιάσει.

Η νεαρή κοπέλα αντιστάθηκε και κατάφερε να ξεφύγει.

Καρέ καρέ οι επιθέσεις του «δράκου των Εξαρχείων»:

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας μέσα από τα βίντεο ντοκουμέντο και τις περιγραφές των θυμάτων κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη πριν προλάβει να ξαναχτυπήσει.

Σύμφωνα με τις περιγραφές οι οποίες και επιβεβαιώθηκαν, πρόκειται για ξανθό άντρα μετρίου αναστήματος με γαλάζια μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα που μιλά σπαστά αγγλικά.

Διαβάστε ακόμη: