Με ενδιαφέρον παρακολουθεί το διεθνές κοινό την υπόθεση της τετράχρονης Κλίο Σμιθ η οποία απήχθη ένα βράδυ από τη σκηνή των γονιών της ενώ έκαναν κάμπινγκ στη δυτική Αυστραλία, σε μια υπόθεση εξαφάνισης που θύμιζε έντονα αυτή της Μαντλίν Μακάν.

Αυτός είναι και ο λόγος που το κορίτσι έγινε γνωστό διεθνώς ως η «Μαντλίν της Αυστραλίας».

Η Κλίο Σμιθ εθεάθη τελευταία φορά μέσα στη σκηνή της οικογένειάς της κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Οκτωβρίου, στο απομακρυσμένο κάμπινγκ Μπλόουχοουλς Σακς στο Μακλίοντ με αποτέλεσμα να γίνουν εκτεταμένες έρευνες από θαλάσσης και από ξηράς, με μπλόκα της αστυνομίας σε δρόμους και με την εξέταση οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας.

Η μητέρα της είχε ξυπνήσει στις 6 το πρωί εκείνης της ημέρας και είχε βρει το φερμουάρ της σκηνής κατεβασμένο και την Κλίο εξαφανισμένη.

Πλέον πάνε 36 ώρες μετά τη σύλληψη ενός 36χρονου άνδρα σε σχέση με την αρπαγή της 4χρονης Κλίο Σμιθ, η τοπική αστυνομία δεν έχει ασκήσει ακόμα δίωξη εις βάρος του Τέρι Κέλι, όπως είναι το όνομα του υπόπτου, ενώ μεγάλο μέρος του κοινού που παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υπόθεση αναρωτιέται προς τι η καθυστέρηση.

Γιατί δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες στον άνδρα που απήγαγε την Κλίο Σμιθ

Ο 36χρονος Τέρι Κέλι, ύποπτος για την απαγωγή της 4χρονης Κλίο Σμιθ, «Μάντλιν της Αυστραλίας».

Γιατί καθυστέρησαν να απαγγελθούν κατηγορίες στον άνδρα που απήγαγε την Κλίο Σμιθ

Ο Τέρι Κέλι, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι ο άνδρας που οι Αρχές πιστεύουν ότι άρπαξε το μικρό κορίτσι ενώ βρισκόταν σε διακοπές σε κάμπινγκ με τους γονείς του, και το κράτησε αιχμάλωτο στο σπίτι του στο Καρνάρβον για 18 ολόκληρες ημέρες.

Ωστόσο, η διαδικασία για την απαγγελία κατηγοριών καθυστέρησε, αφού ο Κέλι φέρεται να δέχτηκε επίθεση μερικές ώρες μετά τη σύλληψή του, από έναν συγκρατούμενό του που εξοργίστηκε όταν έμαθε ποιος ήταν.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, ο Τέρι Κέλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και μερικές ώρες μετά πήρε εξιτήριο. Ωστόσοοι τοπικές Αρχές αποκάλυψαν σήμερα ότι ο 36χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά, εξαιτίας νέων τραυμάτων που προκλήθηκαν ενώ ήταν μόνος του στο κελί του.

 

Αυτός είναι ο ύποπτος για την απαγωγή της 4χρονης Κλίο Σμιθ - «Μάντλιν της Αυστραλίας»

Ο Κέλι έχει πλέον επιστρέψει στο κρατητήριο, όμως ο αρχηγός της αστυνομίας της Δυτικής Αυστραλίας Κολ Μπλαντς προειδοποίησε ότι, προκειμένου να ανακριθεί, θα πρέπει να είναι τελείως καλά στην υγεία του.

Όπως εξήγησε στην αυστραλιανή τηλεόραση, εάν οι ερευνητές βιαστούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, ίσως κάνουν κάποιο λάθος που θα επηρεάσει την έκβαση μιας μελλοντικής δίκης. «Το πιο σημαντικό πράγματα που πρέπει να εξασφαλίσουν οι αστυνομικοί, όταν πρόκειται να ανακρίνουν κάποιον για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα… είναι ότι θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση που να είναι ξεκούραστος, χορτάτος και σε καλή ψυχική κατάσταση. Έτσι του δίνουμε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, ώστε η δικαστική διαδικασία να είναι τελείως έγκυρη εάν τελικά φτάσουμε σε αυτό το σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η στιγμή που η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας βρήκε την 4χρονη Κλίο Σμιθ:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 36χρονου «μοναχικού άνδρα» εξαιτίας της παράξενης συμπεριφοράς που παρουσίαζε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και που κίνησε τις υποψίες των γειτόνων του. Μεταξύ άλλων, ο Κέλι έκανε συνεχώς βόλτες πάνω κάτω στον δρόμο του (ενδεχομένως για να διαπιστώσει αν παρακολουθούνταν) ενώ είχε θεαθεί να αγοράζει και πάνες από σούπερ μάρκετ, παρότι είναι άτεκνος.

«Μάντλιν της Αυστραλίας»: Ο απαγωγέας της έχει εμμονή με τις κούκλες Bratz

Ο άνδρας που κατηγορήθηκε επίσημα για την απαγωγή της τετράχρονης Κλίο Σμιθ, σύμφωνα με την Daily Mail, είχε εμμονή με τις κούκλες Bratz ενώ επίσης είχε ένα δωμάτιο γεμάτο με παιχνίδια στο σπίτι του.

Μετά τη σύλληψή του, έχουν εντοπιστεί αρκετά προφίλ που είχε στα social media, όπου μιλάει για την αγάπη του στις κούκλες Bratz. Ένας από τους λογαριασμούς του είναι πλήρως αφιερωμένος στην εμμονή του με τις κούκλες, και περιλαμβάνει φωτογραφίες από ένα δωμάτιο γεμάτο με παιχνίδια. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτό το δωμάτιο βρισκόταν στο σπίτι που κρατούνταν η τετράχρονη Κλίο, πριν την διασώσουν οι Αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο 36χρονος πιστεύεται ότι είχε εμμονή με τις κούκλες και ότι είχε δημιουργήσει πλήθος ψεύτικων προφίλ, με αναφορές σε μέλη της φανταστικής του οικογένειας.

 

 

Αυτός είναι ο απαγωγέας της 4χρονης Κλίο Σμιθ - Είχε εμμονή με τις κούκλες Bratz Αυτός είναι ο απαγωγέας της 4χρονης Κλίο Σμιθ - Είχε εμμονή με τις κούκλες Bratz

Επίσης, ένα από τα προφίλ ακολουθούσε τη μητέρα της Κλίο, Έλι Σμιθ, η οποία το τελευταίο διάστημα απηύθυνε συνεχώς εκκλήσεις μέσω social media, εκλιπαρώντας όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνιση της κόρης της να βγει να μιλήσει.