Στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, λόγω της βαρύτητας των κατηγοριών, η αναφορά που κατέθεσε την Παρασκευή η γυναίκα που ο 50χρονος γυμναστής «έδειχνε» στο τελευταίο του ηλεκτρονικό μήνυμα ως τον άνθρωπο που ευθύνεται για την οικονομική και την ψυχολογική του κατάρρευση και την κατηγορούσε για εμπλοκή της σε κύκλωμα που εκμεταλλεύεται επιχειρηματίες.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο δικηγόρος της 50χρονης γυναίκας, Κώστας Κόλτσης, η ίδια έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι στη διάθεση των Αρχών και, μάλιστα, ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού, του τραπεζικού και του φορολογικού της απορρήτου, προκειμένου να αποδείξει ότι όσα έγραφε ο γυμναστής, στο τελευταίο του ηλεκτρονικό μήνυμα που την κατηγορούσε για οικονομική εκμετάλλευση και απάτη, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της μιλώντας στο protothema.gr, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είναι πολύ πιθανόν να κληθεί να καταθέσει τις επόμενες ημέρες στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε καταθέσει υπόμνημα στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και προσκόμισε περίπου 100 μηνύματα που τις είχε στείλει ο 50χρονος και ένα ιδιόχειρο σημείωμα από τον Σεπτέμβριο του 2021, στο οποίο ο γυμναστής έλεγε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του και ζητούσε συγνώμη.

Αυτό είναι το ιδιόχειρο σημείωμα, σύμφωνα με την 50χρονη

Το ιδιόχειρο σημείωμα, το οποίο φέρεται να έγραψε ο 50χρονος γυμναστής τον Σεπτέμβριο του 2021, ήταν γραμμένο με κεφαλαία γράμματα σε ένα χαρτί που ήταν τυπωμένο το πιστοποιητικό εμβολιασμού του.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους με αγαπάνε και τους πλήγωσα με την πράξη μου. Δεν φταίει κανείς. Η χρήση φαρμάκων με οδήγησε στο να πάρω αυτήν την απόφαση. Αν με αγαπάτε, θέλω να προσευχηθείτε για τη ψυχή μου. Συγγνώμη πάτερ, ο αχάριστος γιος σου. Συγγνώμη Θεέ μου», φέρεται να έγραψε.

Θα κατέθετε ασφαλιστικά μέτρα η 50χρονη

Η 50χρονη γυναίκα σκόπευε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του γυμναστή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της. «Λίγες πριν την αυτοχειρία αυτού του ανθρώπου, τα μηνύματα που έστελνε στην εντολέα μου άρχισαν να έχουν και άλλες διαστάσεις, απειλητικές, εκβιαστικές, τρομακτικές. Τότε η εντολέας μου άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να διατηρεί στην κατοχή του κάποια βίντεο τέτοιου είδους. Στο πλαίσιο αυτό, μου ανέθεσε να καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει να την ενοχλεί και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα τέτοια βίντεο τα οποία την απαξιώνουν. Όμως δεν προλάβαμε γιατί τα γεγονότα μας πρόλαβαν», ανέφερε ο δικηγόρος της γυναίκας.

«Μου είπε ότι θα έχω την ίδια τύχη με την 41χρονη Βίκυ και μετά θα αυτοκτονήσει», αναφέρει η γυναίκα

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε η γυναίκα, ο γυμναστής της είχε πει ότι θα έχει την ίδια τύχη με την 41χρονη Βίκυ η οποία δολοφονήθηκε τον Μάρτιο από τον πρώην σύντροφό της, μπροστά στα παιδιά της, μέσα στο κατάστημα εστίασης που διατηρούσε επι της οδού Παπάφη, και στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε.

«Στα προπεριγραφέντα πλαίσια και με αφορμή την ανθρωποκτονία της άτυχης γυναίκας εντός του τσιπουράδικου που η τελευταία διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη περί τον Μάρτιο του 2022 από τον ασχολούμενο με το bodybuilding σύντροφο της, ο εκλιπών μου δήλωσε ότι θα έχω την ίδια τύχη με αυτή την γυναίκα και μετά θα αυτοκτονήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά της η 50χρονη.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κόλτσης, η εντολέας του ήταν φοβισμένη «σε σημείο που δεν πήγαινε άλλο», ωστόσο δεν πίστευε ότι ο γυμναστής θα έβαζε τέλος στη ζωή του.

«Με την ανάρτησή του λίγο πριν την αυτοκτονία του, καθώς επίσης και με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mails) σε διάφορα πρόσωπα, προέβη σε αυτό που μου είχε προαναγγείλει μέσω μηνυμάτων του, ήτοι ότι μετά την αυτοκτονία του «θα ανοίξουν για εμένα οι ασκοί του Αιόλου, που γεννήθηκα σκατόψυχη και καταραμένη», θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο εκδικητικής εξόντωσης της πρώτης από εμάς και της οικογένειάς μου σε ένα αφήγημα που αναφέρει τρομερά ψεύδη από την αρχή μέχρι το τέλος. Με το παρόν υπόμνημά μας, σκοπός μας είναι να θέσουμε τους εαυτούς μας στη διάθεσή σας και στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το υπόμνημα που κατέθεσε η 50χρονη.