Ιταλία, Τουρκία και Γαλλία είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος των Ελλήνων για ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ πρώτη σε προτίμηση ευρωπαϊκή πόλη είναι το Παρίσι.

Τα στοιχεία προκύπτουν με βάση τον όγκο αναζητήσεων στην Google από χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα για διαμονή στο εξωτερικό, κατόπιν της επεξεργασίας από την εταιρεία Tourix, η οποία εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την ταξιδιωτική ζήτηση.

Σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας, τα ταξίδια των Ελλήνων φέτος στο εξωτερικό υπολείπονται ακόμη σημαντικά όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού με βάση την Έρευνα Πληρωμών (η οποία αποσκοπεί στην εκτίμηση της δαπάνης την οποία πραγματοποιούν στο εξωτερικό οι ταξιδιώτες- κάτοικοι Ελλάδος- κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε χώρα εκτός Ελλάδος) οι πληρωμές είναι μειωμένες στο πρώτο εξάμηνο του 2022 κατά 30% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, φθάνοντας συνολικά τα 934 εκατομμύρια από τα 1,336 εκατ..

Ο Ιούνιος του 2022 πάντως ξεπέρασε για πρώτη φορά τα νούμερα του Ιουνίου του 2019 σε ποσοστό 3% με το ποσό των πληρωμών να διαμορφώνεται στα 201 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 195 εκατ. ευρώ του Ιουνίου του 2019.

Αναλυτικότερα, ως προς τους προορισμούς του εξωτερικού, με βάση τα δεδομένα των διαδικτυακών αναζητήσεων για τον μήνα Αύγουστο 2022, που διαμορφώνουν και τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης των ταξιδιωτών από Ελλάδα ανα χώρα και ανά πόλη προορισμού του εξωτερικού, μετά το τοπ 3 για Ιταλία, Τουρκία και Γαλλία, ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο στην 4η θέση, ενώ οι ΗΠΑ ανέβηκαν στην 5η θέση της κατάταξης, γεγονός στο οποίο έχει συντελέσει και η αύξηση της συνδεσιμότητας από την Αθήνα για αμερικανικά αεροδρόμια που είναι φέτος μεγαλύτερη από ποτέ.

Ισπανία και Γερμανία ακολουθούν όσον αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων για ταξίδια στο εξωτερικό και έπονται Γερμανία και Βουλγαρία, με τη δεκάδα να συμπληρώνεται από την Κύπρο και την Ολλανδία.

Στην κατάταξη των πόλεων με βάση τις αναζητήσεις του Αυγούστου από την Ελλάδα για διαμονή στο εξωτερικό προκύπτει ως νούμερο 1 προορισμός το Παρίσι και ακολουθούν η Ρώμη και το Λονδίνο στη 2η και στη 3η θέση αντίστοιχα, ενώ το τοπ 5 συμπληρώνουν η Κωνσταντινούπολη και το Άμστερνταμ στην 5η θέση. Βουδαπέστη και Βιέννη είναι επίσης ψηλά, νέα είσοδο, αποτελεί το Μιλάνο, ενώ ψηλά επίσης είναι η Νέα Υόρκη και η Βαρκελώνη.

Διαβάστε ακόμη: