Aπό boutique hotels κρυμμένa στην ύπαιθρο ως πολυτελή δωμάτια στο κέντρο της πόλης, ο πλανήτης είναι γεμάτος από εντυπωσιακά ξενοδοχεία.

Κάθε χρόνο το Travel + Leisure ζητά από τους αναγνώστες τη γνώμη τους για τα πάντα, από τις αγαπημένες τους πόλεις μέχρι τα αγαπημένα τους νησιά, τα αγαπημένα τους αεροδρόμια έως τις αγαπημένες τους κρουαζιέρες και πάνω από 186.000 άτομα συμμετείχαν στην έρευνα του 2024.

Στην κατηγορία των ξενοδοχείων, οι άνθρωποι ρωτήθηκαν για τα δωμάτια, την τοποθεσία, την εξυπηρέτηση, το φαγητό και τη σχέση ποιότητας/τιμής και έπρεπε να κρίνουν αν ήταν εξαιρετικά, πάνω από το μέσο όρο, μέτρια, κάτω από το μέσο όρο ή κακά και τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά.

Αυτό είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο

Διεκδικώντας την πολυπόθητη θέση ως το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, σύμφωνα με τους αναγνώστες, το The Oberoi Rajvilas στην Τζαϊπούρ σημείωσε εξαιρετική βαθμολογία 99,79 στα 100. Χάρη στα βελούδινα δωμάτιά του, τους άψογα διατηρημένους κήπους και την τοποθεσία δίπλα σε μια από τις πιο δελεαστικές πόλεις της Ινδίας, οι αναγνώστες ξετρελάθηκαν με αυτό το μέρος. Ένας από αυτούς το περιέγραψε ως «πραγματικά μαγικό – μια όμορφη ιδιοκτησία και μια πολύ γαλήνια όαση».

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το La Casa de la Playa στην Playa del Carmen, ένα αποκλειστικό boutique ξενοδοχείο 63 δωματίων, φωλιασμένο ανάμεσα στη μεξικανική ζούγκλα και την Καραϊβική.

Στην τρίτη θέση ήρθε το Ritz-Carlton στη Ντόχα, το οποίο διαθέτει καθηλωτικές εξωτερικές πισίνες με θέα τον Περσικό Κόλπο και ένα εκθαμβωτικό σπα.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν εξωτικά μέρη όπως η Καμπότζη, το Μαρόκο, το Βιετνάμ και οι Μαλδίβες.

Ένα ελληνικό ξενοδοχείο στη λίστα με τα top 100

Στην 45η θέση φιγουράρει και ένα ελληνικό ξενοδοχείο, το Kalesma Mykonos στο νησί των Ανέμων με βαθμολογία

«Ίσως είναι οι ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης ή η μαγευτική θέα στον κόλπο του Ορνού που κάνουν αυτό το τριών ετών οικογενειακό ακίνητο στη Μύκονο το νέο αγαπημένο του αναγνώστη – ούτως ή άλλως, με τον κομψό, εντελώς ελληνικό σχεδιασμό και τα νόστιμα εστιατόρια της τοποθεσίας, το Kalesma είναι μια ήρεμη όαση», αναφέρει χαρακτηριστικά το Travel + Leisure.

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, σύμφωνα με το Travel + Leisure:

The Oberoi Rajvilas, Τζαϊπούρ, Ινδία
La Casa de la Playa, Μεξικό
The Ritz-Carlton, Ντόχα, Κατάρ
Park Hyatt Siem Reap, Καμπότζη
Selman Marrakech, Μαρόκο
Gran Hotel Mas d’en Bruno, Ισπανία
Regent, Χονγκ Κονγκ
Pendry Newport Beach, Καλιφόρνια
Alma Resort, Βιετνάμ
Alma Resort, Vietnam and Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi, Μαλδίβες

Διαβάστε ακόμη