Χάρη στο φάσμα κατηγοριών και τις υψηλού επιπέδου συμμετοχές, ο διαγωνισμός φωτογραφίας Siena International Photo Awards έχει γίνει ένας από τους πλέον ευρέως αναμενόμενους παγκοσμίως διαγωνισμούς.

Φέτος, το κορυφαίο βραβείο πήρε ο φωτορεπόρτερ που χαίρει εκτίμησης Salwan Georges, με τη συγκινητική φωτογραφία του μιας οικογένειας στην Ουκρανία που διέλυσε ο πόλεμος.

Η φωτογραφία που κέρδισε τον διαγωνισμό
Η σπαραξικάρδια φωτογραφία του, με λεζάντα «Georgy», αιχμαλωτίζει τη στιγμή στην οποία ο Georgy Keburia έπρεπε να αποχαιρετίσει τη γυναίκα του Maya και τα παιδιά του καθώς ανέβαιναν στο τρένο στην Οδησσό για τη Λβιβ στις 5 Μαρτίου του 2022.

Με την παλάμη της να πιέζει το τζάμι, τα συναισθήματα της συζύγου του είναι ανάγλυφα στο πρόσωπό της.

Η φωτογραφία του βραβευμένου με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ της The Washington Post δεν είναι η μόνη εντυπωσιακή φωτογραφία του φετινού διαγωνισμού.

Αναδείχθηκαν νικητές σε 12 κατηγορίες οι οποίοι με τον φακό τους αιχμαλωτίζουν φύση, σπορ, καθημερινότητα και πολλά άλλα. Από μια αγέλη λιονταριών που διασχίζουν την αφρικανική σαβάνα μέχρι έναν τολμηρό νεαρό που χρησιμοποιεί τη στέγη ενός βενζινάδικου ως βατήρα για βουτιά στο νερό, οι φωτογραφίες που βραβεύτηκαν είναι μια απίστευτη ματιά στη ζωή, σε όλον τον πλανήτη.

Εκτίθενται στη Σιένα της Ιταλίας – στην Distilleria Lo Stellino – στο πλαίσιο της έκθεσης «’Ανθρωποι Μοιράζονται όλον τον Κόσμο», η οποία ολοκληρώνεται στις 19 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: