Από τις ερήμους της Μέσης Ανατολής μέχρι τα παλάτια της Ευρώπης, οι πλουσιότερες βασιλικές οικογένειες του κόσμου διαθέτουν αμύθητες περιουσίες. Η εξουσία και η οικονομική ευημερία πολλών από αυτών σχετίζεται άμεσα με τον πλούτο που έχουν συσσωρεύσει από διάφορες δραστηριότητες. Από το πετρέλαιο και φυσικό αέριο έως τις τραπεζικές επενδύσεις και τα ακίνητα, αυτές είναι μερικές από τις πηγές εσόδων που αυξάνουν τις βασιλικές περιουσίες.
Σύμφωνα με το therichest, αυτές είναι οι 10 πλουσιότερες βασιλικές οικογένειες στον κόσμο.
10. Δυναστεία του Λιχτενστάιν (7,6 δισ.)
Η βασιλική οικογένεια του Λιχτενστάιν έχει αποκομίσει σημαντικά έσοδα από χρηματοοικονομικές συμμετοχές, κυρίως σε τραπεζικούς τομείς και επενδύσεις. Η σταθερότητα στην κυβέρνηση και η εξαιρετική οικονομική διαχείριση έχουν συμβάλει στον πλούτο της οικογένειας, ενισχύοντας την οικονομική ευημερία του πριγκιπάτου στην καρδιά της Ευρώπης.
9. Δυναστεία Αλάουι, Μαρόκο (8,2 δισ.)
Ο Οίκος των Alaoui στο Μαρόκο έχει συνολική περιουσία 8,2 δισ. δολαρίων. Παρά την ταπεινή τους οικονομική θέση σε σύγκριση με άλλες βασιλικές οικογένειες, έχουν επενδύσει σε διάφορους τομείς, στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη του Μαρόκου.
8. Οικογένεια Al Maktoum, Ντουμπάι (18 δισ.)
Η βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι έχει δημιουργήσει μια αμύθητη περιουσία μέσω επενδύσεων σε ακίνητα, τουρισμό, εμπόριο και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
7. Βρετανική Βασιλική Οικογένεια (28 δισ.)
Ο Οίκος του Ουίνδσορ έχει περιουσία που εκτιμάται στα 28 δισ. δολάρια, με πολλές πηγές εσόδων όπως το Sovereign Grant και ιστορικά ακίνητα που συνεισφέρουν στην οικονομική τους ευημερία.
6. House Of Bolkiah, Μπρονέι (30 δισ.)
Ο Οίκος Bolkiah φέρεται να διαθέτει περίπου 30 δισ. δολάρια κατά τη διαχείριση υποθέσεων στο Μπρούνεϊ. Ο πλούτος της βασιλικής οικογένειας συνδέεται με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
5. Δυναστεία Τσάκρι, Ταϊλάνδη (70 δισ.)
Η οικονομική θέση αυτής της δυναστείας βασίζεται σε περιουσιακά στοιχεία, που αποτελούν μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ταϊλάνδης.
4. House Of Nahyan, Αμπού Ντάμπι (150 δισ.)
Η οικονομική σταθερότητα της βασιλικής οικογένειαςπροέρχεται από την ευημερία των κρατών του Κόλπου, ιδιαίτερα του Αμπού Ντάμπι, όπου υπάρχουν πολλοί πετρελαϊκοί πόροι.
3. House of Thani, Κατάρ (335 δισ.)
Ο βασιλικός Οίκος του Τάνι του Κατάρ έχει προβλεπόμενη σωρευτική περιουσία που ανέρχεται σε 335 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως χάρη στα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου.
2. House Of Sabah, Κουβέιτ (360 δισ.)
Οι ηγέτες του Κουβέιτ, ο Οίκος της Σαμπάχ, έχουν εκτιμώμενη περιουσία 360 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξαρτώμενη από την πετρελαϊκή ευημερία του έθνους.
1. House Of Saud, Σαουδική Αραβία (1,4 τρισ.)
Ο Οίκος των Σαούντ κυβερνά τη Σαουδική Αραβία και εκτιμάται ότι αξίζει 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως από την παραγωγή πετρελαίου της χώρας. Η οικογένεια ελέγχει ένα από τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο, καθιστώντας έτσι τον πλούτο της πρωτίστως συνδεδεμένο με την παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία. Με τον πλούτο τους, χρηματοδοτούν φιλόδοξα αναπτυξιακά προγράμματα, επιχειρούν σε διάφορους επενδυτικούς τομείς και διαδραματίζουν σημαντική περιφερειακή θέση για τη διατήρηση της σταθερότητας.
Οι πηγές πλούτου και η επιρροή αυτών των βασιλικών οικογενειών ξεπερνούν την απλή διαχείριση πετρελαϊκών πόρων. Οι επενδύσεις τους σε πολλούς τομείς της οικονομίας, από τη χρηματοοικονομία έως τον τουρισμό, καθώς και ο ρόλος τους στη διαμόρφωση πολιτικών αποφάσεων, αντικατοπτρίζουν μια πλήρη εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής τους επίδρασης.