Η εύρεση εργασίας στην Ελλάδα δεν είναι από τα πιο εύκολα εγχειρήματα, πολλώ δε μάλλον να κάνει κάποιος καριέρα φτάνοντας στον απώτερο στόχο του. Παρά ταύτα υπάρχουν πολλά επαγγέλματα στην Ελλάδα που γίνονται ανάρπαστα, αλλά και άλλα που είναι εξαιρετικά ασυνήθιστα.

«Divorce planner», και κυνηγός φαντασμάτων είναι μόλις μερικά από αυτά. Η Έστα Ράζου μιλά στο «Πάμε Δανάη» και στο MEGA, παρουσιάζοντας κάποια από τα πιο ασυνήθιστα επαγγέλματα που υπάρχουν στην χώρα.

Τα πιο ασυνήθιστα επαγγέλματα

Το πρώτο για το οποίο μιλάει είναι το «Divorce planner». Η Έστα Ράζου ανέφερε ότι: «Ένας divorce planner βοήθα χωρισμένους ανθρώπους με πολλούς τρόπους, το divorce planning είναι μία ολιστική προσέγγιση. Αναλαμβάνουμε έναν μπαμπά όταν χωρίσει και δεν ξέρει πώς να οργανώσει τις διακοπές με το παιδί του.

Όταν μία γυναίκα χωρίσει, αναλαμβάνουμε να μεταφέρουμε τα πράγματα της από το παλιό σπίτι στο καινούργιο. Το divorce planning δεν είναι μονό οι πρακτικές λύσεις, περιλαμβάνει και την ψυχολογική υποστήριξη των χωρισμένων.

Οι χωρισμένοι άντρες μας ζητούν divorce πάρτι, ενώ οι χωρισμένες γυναίκες ζητούν βοήθεια στην αυτοβελτίωσή τους. Σε ένα divorce πάρτι μου ζήτησαν ένα βαρέλι με φωτιά για να κάψουν τις παλιές φωτογραφίες τους», δήλωσε.

«Μοιρολογητής – μοιρολογίστρα»

Ο Νίκος Αντωνάκος – Κασσής μίλησε για το δικό του ξεχωριστό επάγγελμα, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως… διαχρονικό. «Τα παλιά χρονιά οι άντρες έλεγαν πιο σοβαρό μοιρολόι από τις γυναίκες. Το μοιρολόι είναι παράσταση, είναι θεατράλε παράσταση γιατί έχουμε μία δύσκολη ντοπιολαλιά στη Μάνη», ανέφερε.

«Τα νέα παιδιά δεν ξέρουν πλέον να μοιρολογούν, τους αρέσει άλλα δεν το ξέρουν», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνάκος. Η Σταυρούλα ανεμοδούρα, επίσης μοιρολογίστρα είπε: «το μοιρολόι είναι πολύ δύσκολο γιατί το βγάζεις από μέσα σου. Για να κλάψεις κάποιον που δεν ξέρεις πρέπει να μάθεις για τη ζωή του, το τραγούδι το βγάζεις εκείνη την ώρα. Το μοιρολόι το τραγουδάς κλαίγοντας, πρέπει να το βγάζεις από μέσα σου».

Κυνηγός φαντασμάτων

«Ξεκίνησα το ghost hunting βλέποντας κάποια βίντεο του εξωτερικού. Αν κάποιος πιστεύει ότι έχει φάντασμα στο χώρο του, μου στέλνει μήνυμα στα social και με καλεί. Το βράδυ αυτά που γίνονται είναι αυθόρμητα, και να μην είναι ένας χώρος στοιχειωμένος θα ακούς θορύβους.

Το προφίλ των ανθρώπων που θα καλέσουν έναν ghost hunter είναι άνθρωποι θρησκόληπτοι που τους αρέσει ακραία το παραφυσικό. Οι άνθρωποι που μας καλούν στο σπίτι τους για να δούμε αν έχει φάντασμα είναι συνήθως μεσήλικες. Πιστεύω ότι κάτι υπάρχει, δεν ξέρω αν είναι φάντασμα η κάποιου άλλου είδους ενέργεια», τόνισε μιλώντας για το ασυνήθιστο επάγγελμα ο Αντώνης Σκαραμαγκάς.

Διαβάστε ακόμη