Είναι πασίγνωστοι παγκοσμίως και ανήκουν και σε ένα διαφορετικό κλαμπ, αυτό με τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών.

Ανήκουν στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Έχουν δισεκατομμύρια στην κατοχή τους και διαμορφώνουν λίγο πολύ τη ζωή όλων μας.

Μπιλ – Μελίντα Γκέιτς

Το διαζύγιο της Μελίντα και του Μπιλ Γκέιτς οριστικοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου του 2021.

Όταν ανακοινώθηκε ότι χωρίζουν, ο Γκέιτς έχει μεταφέρει συνολικά περίπου έξι δισ. δολάρια στη Μελίντα, καθώς το ζευγάρι βρίσκεται στη διαδικασία της μοιρασιάς της τεράστιας περιουσίας τους.

Η Cascade Investment, το επενδυτικό «όχημα» του Μπιλ Γκέιτς, μετέφερε στη Μελίντα 3,3 εκατ. μετοχές της AutoNation, αξίας 387 εκατ. δολαρίων, καθώς και 9,5 εκατ. μετοχές της Canadian National Railway, αξίας άνω του ενός δισ. δολαρίων, ενώ ο συνιδρυτής της Microsoft τής μετέφερε, πάντα μέσω του επενδυτικού του οχήματος, άλλες 2,8 εκατ. μετοχές της Deere & Co. αξίας ενός δισ. δολαρίων.

Τζεφ Μπέζος – Μακένζι Σκοτ

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος και η επί 25 χρόνια σύζυγός του Μακένζι Σκοτ ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους το 2019. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα δαπανηρό διαζύγιο που έκανε τη Σκοτ την 3η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, κερδίζοντας από το διαζύγιό της 36 δισ. δολάρια.

Ζακλίν – Άλεκ Γουαϊλντενστάιν

Η Ζακλίν Γουαϊλντενστάιν, η οποία είναι γνωστή από τις αισθητικές της επεμβάσεις, είχε το ακριβότερο διαζύγιο μέχρι σήμερα, όταν στα τέλη των 90’s χώρισε από τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της, Άλεκ Γουαϊλντενστάιν, έμπορο τέχνης και ιδιοκτήτη αλόγων κούρσας.

Η κοσμική Ζακλίν, ήταν από τις καλύτερες πελάτισσες πλαστικών χειρουργών (με το παρατσούκλι «Catwoman» επειδή καλλιεργούσε μια όλο και πιο αιλουροειδή εμφάνιση).

Το διαζύγιο, ολοκληρώθηκε το 1999 μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, ο διακανονισμός έδωσε στη Ζακλίν 2,3 δισ. δολάρια, συν 100 εκατ. δολάρια για τα επόμενα 13 χρόνια. Το τελικό ποσό έφτασε τα 3,8 δισ. δολάρια, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε ότι ούτε δολάριο από τα χρήματα αυτά δε θα ξοδευόταν για επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Μπέρνι – Σλαβίκα Εκλεστόουν

Το άλλοτε ισχυρό αφεντικό της Formula 1 Μπέρνι Εκλεστοουν και η σύζυγός του Σλαβίκα Ράντιτς χώρισαν το 2009 έπειτα από 24 χρόνια γάμου. Σύμφωνα με τη Sun λέγεται ότι ο Εκλεστοουν μετά το χωρισμό τους, της έδωσε 1,2 δισ. δολάρια.

Ρούπερτ Μέρντοχ

Το 2013, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ και η πρώην σύζυγός του Άννα Τορβ, χώρισαν μετά από 32 χρόνια γάμου. Σύμφωνα με τον διακανονισμό του διαζυγίου, 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του Ρούπερτ (που περιλάμβανε 110 εκατ. δολάρια σε μετρητά) πήγε στην Άννα.

Ούτε και στο διαζύγιο με την μετέπειτα γυναίκα του, την κατά 37 χρόνια μικρότερή του Ουέντι Ντενγκ, υπολόγισε το χρήμα ο Ρούπερτ Μέρντοχ. Μετά από 13 χρόνια γάμου η Ουέντι, του πήρε το αμύθητο ποσό των 1,8 δισ. δολαρίων. Ο Μέρντοχ ήθελε να τελειώσει με το γάμο του μια ώρα αρχύτερα, που η όλη υπόθεση της διαδικασίας του διαζυγίου ολοκληρλωθηκε μέσα σε 17 μέρες.

Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ – Ελένα Ριμπολόβλεβα

Η Έλενα Ριμπολόβλεβα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου στις 22 Δεκεμβρίου 2008 λόγω «σειριακής απιστίας» του συζύγου της. Τον Φεβρουάριο του 2014, η Έλενα Ριμπολόβλεβα συνελήφθη στην Κύπρο επειδή φέρεται να έκλεψε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι ύψους 28 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αργότερα απέδειξε ότι της είχε δώσει ο πρώην σύζυγός της ενώ ήταν ακόμη παντρεμένοι.

Μετά από δικαστική διαμάχη στην οποία η Ελενα ζητούσε 4,8 δισ. δολάρια, το δικαστήριο της επεδίκασε 564 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Τον Οκτώβριο του 2015, οι πρώην σύζυγοι ανακοίνωσαν ότι είχαν καταλήξει σε φιλικό διακανονισμό, χωρίς να ανακοινώσουν τους οικονομικούς όρους.

Διαβάστε ακόμη: