Με πρωταγωνιστή τον Αγκιμπού Καμαρά και «εκτελεστή» τον Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός «άλωσε» το ΟΑΚΑ νικώντας 3-2 την ΑΕΚ και έκανε άλμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου! Άφησε την ΑΕΚ έξι βαθμούς μακριά του και απομακρύνθηκε επτά πόντους απ’ τον ΠΑΟΚ που γνώριζε την ήττα 2-0 απ’ τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χτύπησε την «αχίλλειο πτέρνα» της ΑΕΚ που είναι η κακή αμυντική της λειτουργία και τιμώρησε τα λάθη που έκαναν οι παίκτες της. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ψυχολογία του πρωταθλητή και το έδειξαν σε ένα ακόμα ντέρμπι. Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάνει βήματα προόδου ως προς την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίζει, όμως ακόμα της λείπει η νοοτροπία του νικητή.

Το ντέρμπι ήταν συγκλονιστικό, είχε ρυθμό φάσεις και πέντε γκολ με τους Ελ Αραμπί και Αραούχο να σκοράρουν από δύο φορές, όμως-όπως προαναφέραμε- ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση αφού εκτός από το γκολ που σημείωσε ήταν εκπληκτικός σε όλη τη διάρκεια του ματς. Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός χτύπησε φλέβα χρυσού.

Το ματς σφράγισε η φάση του 35΄για την οποία η ΑΕΚ φωνάζει για τη διαιτησία του Φάμπιο Βερίσιμο, αλλά και την απόφαση του VARίστα Τιάγκο Μαρτίνς ζητώντας πέναλτι σε σπρώξιμο του Μασούρα στον Βράνιες δευτερόλεπτα πριν την επίτευξη του δεύτερου γκολ από τον Ελ Αραμπί. Ο Βερίσιμο δεν κλήθηκε στο VAR από τον Τιάγκο Μαρτίνς με την ΑΕΚ να έχει έντονα παράπονα.

Αιφνιδίασε ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην ΑΕΚ. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του ντέρμπι κι από την εναέρια κόντρα Βράνιες-Σωκράτη, η μπάλα κατέληξε στο ύψος της περιοχής όπου ο Αγκιμπού Καμαρά με απίθανο βολέ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Στάνκοβιτς για το 0-1.

Η απάντηση από τον Αραούχο

Η «Ένωση» με τη στήριξη 40.000 φίλων της που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα προσπάθησε να αντιδράσει και-όπως κι ο Ολυμπιακός-βρήκε δίχτυα στην πρώτη της ευκαιρία. Η σέντρα του Μάνταλου κόντραρε στον Εμβιλά, ο Βατσλίκ σάστισε και ο Αραούχο με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής ισοφάρισε στο 15’.

Ελ Αραμπί και 1-2

Οι γηπεδούχοι άφησαν αναξιοποίητα αναρίθμητα κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος «χτύπησε» στην κόντρα. Στο 36’ ο Λαλά βρήκε με καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον καλυπτόμενο Ελ Αραμπί, που αφού άδειασε τον Μισελέν πλάσαρε έξοχα για το 1-2.

Το VAR επικύρωσε το γκολ και δεν είδε κάτι επιλήψιμο στη φάση που είχε προηγηθεί δευτερόλεπτα πριν, όταν ο Βράνιες έπεσε στην περιοχή του Ολυμπιακού από σπρώξιμο του Μασούρα.

Ο Γιαννίκης αντικατέστησε τον… άφαντο Γκαρσία με τον Άμραμπατ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειχνε διάθεση να προσέξει πρωτίστως τα μετόπισθεν και να δώσει χώρο περιμένοντας την επόμενη στιγμή του με αντεπιθέσεις. Όπως στο 52’, όταν ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μασούρα.

Ο Μαροκινός εξτρέμ έδωσε πνοή στην ΑΕΚ αγγίζοντας το γκολ στο 62’, όταν σούταρε άουτ, αλλά και στο 64’ όταν νικήθηκε από το… πόδι του Βατσλίκ.

Χτύπησε πάλι ο Ελ Αραμπί 1-3

Ο Ολυμπιακός έφθασε σε τρίτο γκολ στο 70’ με… ασίστ του Μοχαμάντι, το τραγικό γύρισμα του οποίου στον Στάνκοβιτς εκμεταλλεύτηκε ο Ελ Αραμπί που δεν συγχώρησε και έκανε το 1-3.

Όσο η ΑΕΚ ήταν… ζαλισμένη από το «χτύπημα» ο Μαντί Καμαρά είδε στο 72’ πρώτα τον Στάνκοβιτς και μετά το οριζόντιο δοκάρι του να του στερούν στην ίδια φάση το 1-4.

Μείωσε ο Αραούχο

Κι εκεί που οι «κιτρινόμαυροι» έμοιαζαν να φλερτάρουν με συντριβή, ο Αραούχο «χτύπησε» ξανά. Από το λάθος του Μασούρα στο 79’ ο Ανσαριφάρντ σέρβιρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Αργεντινός με σουτ στην απέναντι γωνία μείωσε στο γκολ (2-3).

Στο 85’ ο Εμβιλά έσωσε προ του Μάνταλου που ήταν σε θέση βολής για το 3-3, ενώ ο Μασούρας απέτυχε να καθαρίσει το ματς από την εξαιρετική μπαλιά του Αγκιμπού Καμαρά σε αντεπίθεση. Η «Ένωση» βγήκε μαζικά στην επίθεση αναζητώντας το γκολ που όμως δεν ήρθε ποτέ.

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Βράνιες, Μήτογλου, Μισελέν, Μοχαμάντι (74’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (74’ Γέβτιτς), Σιμόες (86’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Γκαρσία (46’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (74’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (86’ Μπα), Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (85’ Λόπες), Ελ Αραμπί (85’ Τικίνιο).